Čaušić: Zvezda može da pobijedi CSKA!

Vezista Arsenala iz Tule Goran Čaušić smatra da Crvena zvezda ima šanse za prolazak CSKA u 1/6 finala Lige Evrope.

Fudbal 08.02.2018 | 22:00
Čaušić: Zvezda može da pobijedi CSKA!
Čaušić je tokom priprema u Antaliji ispratio i Zvezdu za koju je igrao pre sedam godina.

Sada je u timu Miodraga Božovića, a bio je strelac u neočekivanoj pobedi Arsenala upravo nad CSKA u jesenjem delu šampionata.

"Jeste, ja sam dao gol. Zvezda po mom mišljenju ima šanse, CSKA je dosta dobra ekipa, vratili su Musu iz Premijer lige, ali mislim da na Marakani uz publiku Zvezda može da pobedi", kaže Čaušić.

Arsenalu je u oktobarskom meču išlo na ruku nekoliko izostanaka u timu "Armejaca".

"Mi smo bili autsajderi u tom meču, ali njima je falilo par igrača, bio im je Dzagojev povređen, još par igrača im je falilo. Uglavnom smo se mi branili na toj utakmici, posle su oni dobili crveni karton, mi smo uspeli da damo gol i ostalo je tako do kraja", kaže Čaušić i pojašnjava koji stil gaji ekipa iz Moskve.

"Igraju dosta na duge lopte, tu je napred jedan Olanari, on je dosta jak, ali ne verujem da ce on igrati protiv Zvezde jer se vratio Musa. Vernblum nije igrao protiv nas, bio je povređen, ali im je jedan od bitnijih igrača, dosta zavisi od njega, jak je, dosta dobar na lopti. Teško je izdvajati nekoga jer stalno igraju Ligu šampiona ili Ligu Evrope pa imaju dosta dobrih igrača. I taj Fernandes i Golovin..."

Čaušić veruje da je odbrana CSKA jedna od slabijih tačaka inače jake ekipe. Čaušić je svoj gol Igoru Akinfejevu dao van kaznenog prostora pa bi možda neko od Zvezdinih vezista da oproba svoju "praćku".

"Što se tiče Arsenala, najviše sam otišao tamo zbog 'Grofa'. Nije dobro krenulo jer smo gubili od nekih manjih ekipa ali smo pobeđivali ove veće i tu smo u sredini tabele. Mala je razlika sa ovima iz gornjeg dela tabele. Liga je dosta izjednačena, može svako svakoga da dobije", kaže Čaušić.

Rusku Premijer ligu ipak ne može da poredi sa španskom LaLigom.

"Ne mogu da poredim sa Španijom jer je dosta drugačije, ali je tvrda liga, ne možete da očekujete da ćete lako da pobedite nekog. Drugačiji je fudbal u odnosu na Španiju".

Atmosfera u Arsenalu je dobra, a Čaušić je upoređuje sa prvom sezonom Božovića na klupi Zvezde. Otkriva i da je bilo priče da se vrati nazad u Srbiju.

"Bilo je priča da dođem, ali se nismo dogovorili kao prvog puta. Po mom mišljenju, volim ja klub, odrastao sam uz njega, ali je možda još rano da se vratim", napominje vezista Arsenala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar