Денвер у проблему око "селери кепа" - још "иде" Јокићевих 130м$!

Зек Лоу, специјализовани новинар ЕСПН за НБА, написао је чланак у којем је издвојио све екипе и оно што би оне требало да раде у последњим данима трејд рока.

Кошарка 07.02.2018 | 22:45
Денвер у проблему око "селери кепа" - још "иде" Јокићевих 130м$!
У НБА лиги "траде деадлине" је осми фебруар и до тада франшизе имају шансу да направе потезе.

Када је дошао до Денвера Лоу је истакао да се екипа из Колорада налази у поприлично незгодној ситуацији због великих плата играча и надолазећег уговора Јокића.

Од Јокића у тиму мање зарађује само Ричард Џеферсон, односно Јокић је и даље на руки уговору – 1.471.756 хиљада долара.

С обизиром да наредне сезоне расте "селери кеп" у НБА лиги на 108 милиона долара, то значи да ће Јокић моћи да потпише уговор вредан од 26 милиона долара на годишњем нивоу, односно 130.000.000 за четири године.

Нагетси ту долазе до "проблема", пошто им неће остати много простора и пробиће "луксузни порез", односно "луxурy таx" – нека врста дозвољеног минуса.

"Луxурy таx" наредне такмичарске године биће 130 милиона долара, односно 22 више од укупног "селери кепа".

Сада долазимо до поенте текста Зека Лоуа. Играч који ће на лето сигурно тражити много већи уговор него што сад има је Вил Бартон (3,5 милиона тренутно).

Денвер ако да Јокићу максимални уговор неће моћи Бартону да понуди своту која би њега задовољавала, па би због тога Нагетси могли да трејдују Бартона пре краја трејд рока (осми фебруар).

Екипа из Колорада може и да ризикује, да задржи екипу и да Бартона на лето пусти да потпише уноснији уговор са неком другом франшизом. Играч који би такође могао да напусти Денвер у року од два дана је и Кенет Фарид.

Фарид има 12,9 милиона долара уговор, а с обзиром да мало игра ове сезоне то је очигледно превелик терет за Денверов буџет, односно "селери кеп".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар