Denver u problemu oko "seleri kepa" - još "ide" Jokićevih 130m$!

Zek Lou, specijalizovani novinar ESPN za NBA, napisao je članak u kojem je izdvojio sve ekipe i ono što bi one trebalo da rade u poslednjim danima trejd roka.

Košarka 07.02.2018 | 22:45
Denver u problemu oko "seleri kepa" - još "ide" Jokićevih 130m$!
U NBA ligi "trade deadline" je osmi februar i do tada franšize imaju šansu da naprave poteze.

Kada je došao do Denvera Lou je istakao da se ekipa iz Kolorada nalazi u poprilično nezgodnoj situaciji zbog velikih plata igrača i nadolazećeg ugovora Jokića.

Od Jokića u timu manje zarađuje samo Ričard Džeferson, odnosno Jokić je i dalje na ruki ugovoru – 1.471.756 hiljada dolara.

S obizirom da naredne sezone raste "seleri kep" u NBA ligi na 108 miliona dolara, to znači da će Jokić moći da potpiše ugovor vredan od 26 miliona dolara na godišnjem nivou, odnosno 130.000.000 za četiri godine.

Nagetsi tu dolaze do "problema", pošto im neće ostati mnogo prostora i probiće "luksuzni porez", odnosno "luxury tax" – neka vrsta dozvoljenog minusa.

"Luxury tax" naredne takmičarske godine biće 130 miliona dolara, odnosno 22 više od ukupnog "seleri kepa".

Sada dolazimo do poente teksta Zeka Loua. Igrač koji će na leto sigurno tražiti mnogo veći ugovor nego što sad ima je Vil Barton (3,5 miliona trenutno).

Denver ako da Jokiću maksimalni ugovor neće moći Bartonu da ponudi svotu koja bi njega zadovoljavala, pa bi zbog toga Nagetsi mogli da trejduju Bartona pre kraja trejd roka (osmi februar).

Ekipa iz Kolorada može i da rizikuje, da zadrži ekipu i da Bartona na leto pusti da potpiše unosniji ugovor sa nekom drugom franšizom. Igrač koji bi takođe mogao da napusti Denver u roku od dva dana je i Kenet Farid.

Farid ima 12,9 miliona dolara ugovor, a s obzirom da malo igra ove sezone to je očigledno prevelik teret za Denverov budžet, odnosno "seleri kep".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar