Не можеш да се зовеш Мухамед Али!

Британски боксер који носи исто име као и највећи боксер свих времена суспендован је због кориштења допинга.

Остали спортови 08.02.2018 | 11:30
Не можеш да се зовеш Мухамед Али!
Међународна аматерска боксерска федерација (АИБА) саопштила је да је британски боксер Мухамед Али (21) био позитиван на допинг контроли у априлу прошле године након меча WСБ верзије у Казабланки између мароканске екипе Атлас Лајонс и британских Лајонхартса.

Мухамед Али, који је наступао за британску екипу, био је позитиван на забрањени стероид тренболон, због чега неће у ринг наредне двије године.

Изјавио је да је веома разочаран, како је рекао, високом казном.

"Разочаран сам јер је казна стварно екстремна. Нисам желио варати, само сам покушао смањити тежину до 52 кг", рекао је Али.

Млади боксер поновно ће моћи наступати у мају 2019. године, али остаће упамћен као човјек који је укаљао славно име које носи.

Иако са највећим боксером у историји нема никакве везе, једноставно је неприхватљиво да се у истој реченици нађу допинг и Мухамед Али, име које је носио највећи боксер свих времена.

Боксерска легенда који се борио током три различите деценије каријеру је завршио са рекордним скором од 56 побједа, од чега 37 нокаута, и пет пораза и био први човјек који је три пута освојио титулу шампиона свијета у тешкој категорији.

Због одбијања да учествује у рату у Вијетнаму осуђен је на на пет година затвора, што је касније поништено одлуком Врховног суда, међутим, забрањено му је да се бори у рингу три године, у тренуцима док је био на врхунцу снаге.

Управо на данашњи дан 1967. године Мухамед Али осветио се у рингу боксеру Ернију Терелу који није поштовао његово име.

Терел га је прије меча за титулу WБА шампиона у тешкој категорији упорно звао његовим некадашњим именом - Касиус Клеј.

Тај безобразлук скупо је платио!

Прије него што му је узео појас, Али га је свих петнаест рунди тукао, а ударце је прекидао само питањем: “Како се зовем?”

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар