Тражи се - Ријад Марез!

Алжирац већ недељу дана бојкотује тренинге Лестере. Будућност на Кинг Пауер стадиону под великим знаком питања!

Фудбал 07.02.2018 | 23:07
Тражи се - Ријад Марез!
Врела афричка крв је прокључала после Лестеровог одбијања да дозволи Ријаду Марезу да оствари сан и пређе у тим Пепа Гвардиоле. Знале су сигурно Лисице да ће Алжирац бити незадовољан када му није омогућено да за 60.000.000 фунти - плус играч - пресели у табор Манчестер Сити, али вероватно нису могли ни да наслуте размере беса 26-годишњег фудбалера.

Већ осам дана од Мареза - ни трага ни гласа. Нема га на тренинзима. Једноставно је нестао. Клуб је реаговао отпочевши преговоре са његовим заступницима како би га убедили да се врати у тим, али таман и да то учини већ колико сутра више је него јасно да неће бити у конкуренцији за суботње гостовање баш код Манчестер Ситија.

Мареза као да Лестер, тим који га је лансирао у орбиту, више не занима. Пропустио је мечеве са Евертоном на Гудисону, потом и Свонсијем код куће.  Иако су га навијачи у једном тренутку вређали повицима (благо) увредљивог садржаја - “Гледаш ли, кукавче?” - Лестер је у те две утакмице освојио само бод.

Тренер Клод Пуел је резигниран.

“Не бавим се Ријадом. Бавим се играчима који су ми на располагању. Желимо да задржимо позитивну атмосферу у свлачионици и да се концетришемо на терен”.

Навијачи су му окренули леђа. Шеф струке му је окренуо леђа. Острвски медији су још пре истека прелазног рока писали да ни екипа није најсрећнија због Марезове одлуке да, покушавајући да избоксује трансфер у Сити, сам себе прецрта из тима за дуел са Евертном. Прослављени нападач Блекбурна Крис Сатон прилично је јасан.

“Да сам му ја саиграч презирао бих га. Разумем да је разочаран што није отишао у већи клуб, али у једном тренутку мораш да постанеш свестан реалности. Има још много до краја сезоне. Мораш да наставиш. Изневерио је екипу”.

Арсеналова легенда Ијан Рајт нешто је блажег ставе. Сматра да су првенствено заказали Марезовименаџери. Подсећа да је пре само 18 месеци Алжирац потписао нови уговор са Лестером.

“Кад је потписивао уговор на 90.000 или 100.000 фунти недељно - колико год даје - зашто неко није рекао: ‘Хајде да ставимо откупну клаузулу у ово’. То је њихов посао, да брину о играчу. Да су тражили клаузулу, да су рекли да нема шансе да ће икад више освојити титулу у Премијер лиги, да зато хоће клаузулу, онда им Лестер можда не би дао 90.000 недељно, него 60.000. Агенти су га упропастили. Не знам како ће ово да преболи. Не верујем да уопште хоће”.

А таман и да хоће, велико је питање да ли би му Пуел сада опростио. И не само Пуел. Вероватно да је у ових осам дана изгубио много пријатеља у Лестеру. А настави ли овако, Лестер ће му вероватно “одрати кожу” пред судом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзонс

07.02.2018 23:48

Па боље да су га продали. Сити им нудио 75 милона евра и они то ладно одбију. Вјероватно нису рацунали на то да је Марез ипак врела Африцка крв. Изгледа да Марез неце одустати од свог става да не игра за њих, па и по цјену тога да му одбију све плате ! Једно је сигурно, Лестер са овим тренутним стањем много висе губи, а да су били паметни могли су узети 75 милиона евра !!

ОДГОВОРИТЕ