Traži se - Rijad Marez!

Alžirac već nedelju dana bojkotuje treninge Lestere. Budućnost na King Pauer stadionu pod velikim znakom pitanja!

Fudbal 07.02.2018 | 23:07
Traži se - Rijad Marez!
Vrela afrička krv je proključala posle Lesterovog odbijanja da dozvoli Rijadu Marezu da ostvari san i pređe u tim Pepa Gvardiole. Znale su sigurno Lisice da će Alžirac biti nezadovoljan kada mu nije omogućeno da za 60.000.000 funti - plus igrač - preseli u tabor Mančester Siti, ali verovatno nisu mogli ni da naslute razmere besa 26-godišnjeg fudbalera.

Već osam dana od Mareza - ni traga ni glasa. Nema ga na treninzima. Jednostavno je nestao. Klub je reagovao otpočevši pregovore sa njegovim zastupnicima kako bi ga ubedili da se vrati u tim, ali taman i da to učini već koliko sutra više je nego jasno da neće biti u konkurenciji za subotnje gostovanje baš kod Mančester Sitija.

Mareza kao da Lester, tim koji ga je lansirao u orbitu, više ne zanima. Propustio je mečeve sa Evertonom na Gudisonu, potom i Svonsijem kod kuće.  Iako su ga navijači u jednom trenutku vređali povicima (blago) uvredljivog sadržaja - “Gledaš li, kukavče?” - Lester je u te dve utakmice osvojio samo bod.

Trener Klod Puel je rezigniran.

“Ne bavim se Rijadom. Bavim se igračima koji su mi na raspolaganju. Želimo da zadržimo pozitivnu atmosferu u svlačionici i da se koncetrišemo na teren”.

Navijači su mu okrenuli leđa. Šef struke mu je okrenuo leđa. Ostrvski mediji su još pre isteka prelaznog roka pisali da ni ekipa nije najsrećnija zbog Marezove odluke da, pokušavajući da izboksuje transfer u Siti, sam sebe precrta iz tima za duel sa Evertnom. Proslavljeni napadač Blekburna Kris Saton prilično je jasan.

“Da sam mu ja saigrač prezirao bih ga. Razumem da je razočaran što nije otišao u veći klub, ali u jednom trenutku moraš da postaneš svestan realnosti. Ima još mnogo do kraja sezone. Moraš da nastaviš. Izneverio je ekipu”.

Arsenalova legenda Ijan Rajt nešto je blažeg stave. Smatra da su prvenstveno zakazali Marezovimenadžeri. Podseća da je pre samo 18 meseci Alžirac potpisao novi ugovor sa Lesterom.

“Kad je potpisivao ugovor na 90.000 ili 100.000 funti nedeljno - koliko god daje - zašto neko nije rekao: ‘Hajde da stavimo otkupnu klauzulu u ovo’. To je njihov posao, da brinu o igraču. Da su tražili klauzulu, da su rekli da nema šanse da će ikad više osvojiti titulu u Premijer ligi, da zato hoće klauzulu, onda im Lester možda ne bi dao 90.000 nedeljno, nego 60.000. Agenti su ga upropastili. Ne znam kako će ovo da preboli. Ne verujem da uopšte hoće”.

A taman i da hoće, veliko je pitanje da li bi mu Puel sada oprostio. I ne samo Puel. Verovatno da je u ovih osam dana izgubio mnogo prijatelja u Lesteru. A nastavi li ovako, Lester će mu verovatno “odrati kožu” pred sudom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzons

07.02.2018 23:48

Pa bolje da su ga prodali. Siti im nudio 75 milona evra i oni to ladno odbiju. Vjerovatno nisu racunali na to da je Marez ipak vrela Africka krv. Izgleda da Marez nece odustati od svog stava da ne igra za njih, pa i po cjenu toga da mu odbiju sve plate ! Jedno je sigurno, Lester sa ovim trenutnim stanjem mnogo vise gubi, a da su bili pametni mogli su uzeti 75 miliona evra !!

ODGOVORITE