Лео Бонући приватно...

О лавовском урлику болесног сина, друштвеним мрежама, полувремену у Кардифу. . .  Полуди када га вређају у коментарима. О другом сину који навија за Торино, коју земљу ће прво посеттити када заврши каријеру. . . ?

Фудбал 10.02.2018 | 22:00
Лео Бонући приватно...
Леонардо Бонући је једна од најснажнијих личности италијанског фудбала. Почео је у Интеру, постао најбољи штопер Европе у Јувентусу, а решио је да каријеру заврши као капитен Милана.

Чврст карактер који не преза од било какве препреке и воли изазове. Када је као млад играч сумњао да неће направити велику каријеру и да нема прави менталитет, ангажовао је личног мотивационог тренера који га је закључавао у подрум, вређао га и ударао. И очврснуо га...

Постао је стуб одбране Јувентуса и репрезентације Италије, човек од поверења Антонија Контеа, касније иМакса Алегрија док се нису посвађали. Пеп Гвардиола је отворено истицао да га обожава и да сматра најбољим штопером на свету, покушавао је да га доведе у Манчестер Сити, али није успео...

Леонардо Бонући се у дебитантској сезони у Милану мучи као и цела екипа. Али верује. И не одустаје. Ништа чудно с обзиром какав је борац и карактер. Какав је Леонардо Бонући на терену, уверили смо се претходних година. А какав је приватно, отркио је у интревјуу за Ванитy Фаир.

Испричао је како му је било у најтежој животној ситуацији када се млађи син Матео изненада разболео и хитно је пребачен у болницу на операцију.  

„Пре уласка у операциону салу, погледао ме је и дао ми урлик попут лава. То ми је најупечатљивије  сећање из тих страшних дана. Увек ће бити мој лав. Упркос тешкој ситуацији, смогао је снаге да ми пружи урлик лава. Сећам се тих дана... Цела породица је после ЕП била на окупу, Матео се једног јутра пробудио и почео чудно да се понаша. Отишли смо у болницу, не знајући шта је у питању, а изаша је из ње после 25 дана“,каже Бонући.

Како му је било у тим тренуцима...

„Тада вам се листа приоритета мења. Гледате на неке ставри из другачије перспективе. Добро у лошем је што смо из те епизоде изашли јачи и што смо се још више зближили као породица“.

Да ли су тетоваже лавова на рамену посвећене вашим синовима?

„Да, нацртао сам их када је прошао страх од тих страшних времена. Онај храбрији лав је Матео, а онај радозналији је Лоренцо“.

Старији син Лоренцо је показао храброст када је уместо Јувентусовог, носио дрес Торина...

„Жена ми тада није рекла да јој је тражио дрес Торина, нити да му га је купила. Били смо код куће и спремали се да гледамо дерби на телевизији и када сам му рекао да обуче дрес Јувентуса он ми је одговорио 'Не, већ имам дрес'. Почео сам да се смејем и поделио сам фотографију на друштвеним мрежама“.

Управо на друштвеним мрежама Бонући се сусрео са лавином увреда и мржње Јувентусових навијача којима је био идол, а онда је решио да пређе у Милан...

„Читам скоро све на друштвеним мрежама. Крв ми прокључа када видим да ми вређају породицу, с обзиром шта сам све прошао. Дође ми да им одем кући и да их зграбим за гушу... Сетиш се да су то они исти који су ти тражили аутограм или фотографију на улици. Једноставно, неке коментаре треба игнорисати. Друштвене мреже могу да буду јако опасне, али и корисне да се пренесе нека позитивна порука“.

Спекулисало се да је Бонући напустио Јувентус због сукоба са Максом Алегријем и да се у полувремену финала Лиге шампиона у Кардифу против Реала сукобио са њим и саиграчима.  

„Нема везе с истином оно што се писало о полувремену у Кардифу“.

Открио је и да је много раније био близу одласка из Јувентуса...

„У првој сезони у Јувентусу нисам био стандардан, често сам био на клупи и нисам био срећан. Био сам на корак од трансфера у Зенит, али супруга је тада
стала уз мене, била ми највећа подршка и убедила ме да останем и да се борим“.

Шта ће Бонући радити када заврши каријеру?

„Желео бих да постанем тренер. Али пре свега желим да кренем на пут око света са породицом када завршим каријеру. Прва станица биће Перу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар