Leo Bonući privatno...

O lavovskom urliku bolesnog sina, društvenim mrežama, poluvremenu u Kardifu. . .  Poludi kada ga vređaju u komentarima. O drugom sinu koji navija za Torino, koju zemlju će prvo posettiti kada završi karijeru. . . ?

Fudbal 10.02.2018 | 22:00
Leo Bonući privatno...
Leonardo Bonući je jedna od najsnažnijih ličnosti italijanskog fudbala. Počeo je u Interu, postao najbolji štoper Evrope u Juventusu, a rešio je da karijeru završi kao kapiten Milana.

Čvrst karakter koji ne preza od bilo kakve prepreke i voli izazove. Kada je kao mlad igrač sumnjao da neće napraviti veliku karijeru i da nema pravi mentalitet, angažovao je ličnog motivacionog trenera koji ga je zaključavao u podrum, vređao ga i udarao. I očvrsnuo ga...

Postao je stub odbrane Juventusa i reprezentacije Italije, čovek od poverenja Antonija Kontea, kasnije iMaksa Alegrija dok se nisu posvađali. Pep Gvardiola je otvoreno isticao da ga obožava i da smatra najboljim štoperom na svetu, pokušavao je da ga dovede u Mančester Siti, ali nije uspeo...

Leonardo Bonući se u debitantskoj sezoni u Milanu muči kao i cela ekipa. Ali veruje. I ne odustaje. Ništa čudno s obzirom kakav je borac i karakter. Kakav je Leonardo Bonući na terenu, uverili smo se prethodnih godina. A kakav je privatno, otrkio je u intrevjuu za Vanity Fair.

Ispričao je kako mu je bilo u najtežoj životnoj situaciji kada se mlađi sin Mateo iznenada razboleo i hitno je prebačen u bolnicu na operaciju.  

„Pre ulaska u operacionu salu, pogledao me je i dao mi urlik poput lava. To mi je najupečatljivije  sećanje iz tih strašnih dana. Uvek će biti moj lav. Uprkos teškoj situaciji, smogao je snage da mi pruži urlik lava. Sećam se tih dana... Cela porodica je posle EP bila na okupu, Mateo se jednog jutra probudio i počeo čudno da se ponaša. Otišli smo u bolnicu, ne znajući šta je u pitanju, a izaša je iz nje posle 25 dana“,kaže Bonući.

Kako mu je bilo u tim trenucima...

„Tada vam se lista prioriteta menja. Gledate na neke stavri iz drugačije perspektive. Dobro u lošem je što smo iz te epizode izašli jači i što smo se još više zbližili kao porodica“.

Da li su tetovaže lavova na ramenu posvećene vašim sinovima?

„Da, nacrtao sam ih kada je prošao strah od tih strašnih vremena. Onaj hrabriji lav je Mateo, a onaj radoznaliji je Lorenco“.

Stariji sin Lorenco je pokazao hrabrost kada je umesto Juventusovog, nosio dres Torina...

„Žena mi tada nije rekla da joj je tražio dres Torina, niti da mu ga je kupila. Bili smo kod kuće i spremali se da gledamo derbi na televiziji i kada sam mu rekao da obuče dres Juventusa on mi je odgovorio 'Ne, već imam dres'. Počeo sam da se smejem i podelio sam fotografiju na društvenim mrežama“.

Upravo na društvenim mrežama Bonući se susreo sa lavinom uvreda i mržnje Juventusovih navijača kojima je bio idol, a onda je rešio da pređe u Milan...

„Čitam skoro sve na društvenim mrežama. Krv mi proključa kada vidim da mi vređaju porodicu, s obzirom šta sam sve prošao. Dođe mi da im odem kući i da ih zgrabim za gušu... Setiš se da su to oni isti koji su ti tražili autogram ili fotografiju na ulici. Jednostavno, neke komentare treba ignorisati. Društvene mreže mogu da budu jako opasne, ali i korisne da se prenese neka pozitivna poruka“.

Spekulisalo se da je Bonući napustio Juventus zbog sukoba sa Maksom Alegrijem i da se u poluvremenu finala Lige šampiona u Kardifu protiv Reala sukobio sa njim i saigračima.  

„Nema veze s istinom ono što se pisalo o poluvremenu u Kardifu“.

Otkrio je i da je mnogo ranije bio blizu odlaska iz Juventusa...

„U prvoj sezoni u Juventusu nisam bio standardan, često sam bio na klupi i nisam bio srećan. Bio sam na korak od transfera u Zenit, ali supruga je tada
stala uz mene, bila mi najveća podrška i ubedila me da ostanem i da se borim“.

Šta će Bonući raditi kada završi karijeru?

„Želeo bih da postanem trener. Ali pre svega želim da krenem na put oko sveta sa porodicom kada završim karijeru. Prva stanica biće Peru“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar