Ову тајну крије краљичина торба

Елизабета ИИ увек има и кукицу која се вакумом залепи како би могла окачити торбицу која, из јасних разлога, не сме бити на поду.

Забава 06.02.2018 | 16:41
Ову тајну крије краљичина торба
Црна правоугаона торбица, Кларинс руж, ципеле на пуну пету и 'шашави' шешири заштитни су знак британске краљице Елизабете ИИ, али већина људи не зна да владарка преко торбице шаље тајне поруке. Једноставан систем Елизабети омогућава да се једноставно извуче из неугодних ситуација. Ако је краљица за столом и положи торбицу на сто то значи да жели да догађај заврши у следећих пет минута. Ако торбу спусти на тло, значи да жели да је спасу од нелагодног и напорног разговора у који је 'запела'.



Занимљив је и списак ствари које краљица носи у релативно маленој торбици, с обзиром да резервне чарапе, зихенадле и конац носе њене дворске даме. Унутра се, наводно, увек налази руж ималено огледало, наочаре за вид, наливперо и уредно сложена новчаница од пет или десет фунти које краљица недељом убаци као прилог цркви. Елизабета ИИ увек има и кукицу која се вакумом залепи како би могла окачити торбицу која, из јасних разлога, не сме бити на поду.



Наводно Елизабета у торбици увек носи и мобилни, који има већ неколико година, као и ситнице које су јој поклонили њени унуци, као што су фигурице минијатурних коња, паса и седла, јер је владарка велика обожаватељка животиња и јахања. У колекцији има више од 200 Лунер црних лак или мат торбица које су њен најдражи бренд. Морају бити величине 23цм x 20цм x 10 цм, с дугачким каишем који омогућава лакше руковање.



Краљицу од њених поданика раздваја и све оно што нема у торбици или уопше не поседује, попут пасоша, кључева, готовине или кредитне картице. Након вечере или дуготрајног дружења краљица често извуче огледалце и поправи црвено-наранчасти руж, иако бонтон налаже да се због тога повуче у своје одаје.

Тако је и Лаура Буш, супруга тадашњег председника САД-а Џорџа Буша, на једној вечери поправила руж рекавши 'краљица ми је рекла да је то у реду'.

Извор: Курир/Стил

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бакана

07.02.2018 07:57

Видис какоје бакана средјена кода иде на вијенцање кадаби имо све повластице њене некаје стара јабије сутра озенијо зивила бака басје супер бака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт мрт

07.02.2018 11:19

Прво цес у Основну сколу..

Name

ре бакана

07.02.2018 21:26

Који си ти јазјед?