Интервју: Жигић рекао - Звездин "Џин"! Тако је и остало...!

Леви бек Звезде каже да је свестан коментара који су га пратили од повратка у клуб, али и да се не обазире на њих. "Знам ко сам и шта сам и колико се трудим".

Фудбал 07.02.2018 | 00:00
Интервју: Жигић рекао - Звездин "Џин"! Тако је и остало...!
Душан Анђелковић се налази на последњим припремама као играч Црвене звезде, а вероватно и као професионални фудбалер.

У разговору за МОНДО најавио да ће по завршетку сезоне највероватније завршити каријеру.

Шта ће радити потом, није нам прецизирао, али је сигуран да ће и нови професионални изазов имати везе са фудбалом.

"Размишљам у два-три смера, а сви су везани за фудбал. Искористићу наредних шест месеци да добро размислим о свему. Причао сам већ пар пута са људима из клуба, Звезда је ту за мене, а наравно, ја сам увек ту за њу, па ћемо видети", рекао нам је 35-годишњи леви бек црвено-белих.

Без обзира на то што је у 17. години активног бављња фудбалом, Анђелковић не размишља о одмору.

"Шта значи одморити? Није добро узету годину-две слободно, већ је боље одмах прећи на неке нове изазове. Има оних који причају да је тешко када завршиш каријеру, али ја не мислим да ће ми бити тако. Битно је гледати позитивно. Имаћу више времена за породицу, за неке ствари за које нисам имао довољно времена, а дуга играчка каријера даје ми могућност да останем у фудбалу".

Душан Анђелковић тренутно "крца" свој други мандат у Црвеној звезди. Први је био на почетку, а други је на крају каријере.

"Нема шансе да се сетим које су ми ово припреме са Звездом, али сигурно их има преко 10. Прве су ми биле зимске припреме на Кипру 2006. године, тренер је био Валтер Зенга, а међу играчима Жигић, Јанковић, Баста, Луковић... Те припреме биле су прве у Звезди и за Милијаша, пошто смо дошли у истом прелазном року".

"Била је позитивна трема тад, јер сам дошао млад у један озбиљан тим који је био први на табели. Било је 20 одличних играча у том тиму".

Борбени леви бек није имао иницијацију попут данашње - када играчи певају пред осталим саиграчима - али је брзо добио надимак који га је пратио кроз целу каријеру - "Џин".

Открио нам је Анђелковић и ко је осмислио тај надимак.

"Никола Жигић ми га је дао. Он је био изузетно висок, ја нижи и ето... ", каже 1,72 метра високи Анђелковић.

Анђелковић је из Звезде отишао у турски Коџаелиспор, а потом је у Русији наступао за Ростов и Краснодар.

"Шест година сам играо у Русији, где сам био проглашен за најбољег левог бека лиге и два пута међу три најбоља у лиги. Два пута сам проглашен за најбољег играча године у клубу, по једном у Краснодару и Ростову".

Током интервјуа, осврнуо се на укупан утисак своје каријере.

"Ја сам презадовољан својом каријером. Наравно да увек може боље, али могло је да буде и много горе. Када погледам колико сам дуго био у Звезди, колико дуго у иностранству, а играо сам, могу само да будем поносан".

Било је разних коментара на вест о његовом повратку међу црвено-беле, али је играма демантовао оне негативне.

"Дешавају се такве ствари и зато је веома важно бити самоуверен и концентрисан само на терен. Лично, покушавам да се искључим, пружам максимум на тренинзима и водим рачуна само о спортским стварима. Пре две године када смо освојили титулу, одиграо сам само десет утакмица, али сви знамо како сам их одиграо", поручио је Анђелковић и додао:

"Ја имам јаку главу зато што сам свестан дешавања око себе. Знам ко сам и шта сам, колико волим Црвену звезду и колико се трудим да јој вратим за све што ми је пружила током шест заједничких година".

Имају ли млади играчи који се тренутно намећу за статус првотимца тај "звездашки дух" у себи?

"Мало се ситуација променила за разлику од претходних неколико година. Клуб је напредовао у сваком сегменту. Млади играчи више не одлазе као на траци, већ показују велику жељу да вредно раде и дебитују за А тим", задовољан је Анђелковић.

Из Звезде је отишао 2006, али се у Турској није дуго задржао.

"У Турској сам био шест месеци, било је како је било. Битно је да смо се коректно растали... У Русију сам дошао 2009, а од 2011. године та лига је одмах уз раме пет најбољих европских лига. Руси улажу озбиљан новац у фудбал, доводе квалитетне играче, средили су инфраструктуру...".

Пошто ускоро следи наставак домаћег првенства, интересовало нас је да ли Звездини фудбалери извукли поуке из прошле сезоне, када су у финишу остали без титуле.

"Играмо можда најбољу клупску сезону у последњих 25 година. Поучени искуством из прошле сезоне, не само да се не опуштамо. већ додајемо још 20 одсто на све то и ући ћемо у наставак 200 одсто спремни, као да не постоји бодовна предност", најавио је популарни "Џин". 

О ЦСКА

Црвена звезда ће 13. фебруара играти против ЦСКА у Београду, а 22. фебруара у Москви у оквору шеснаестине финала Лиге Европе. Анђелковић добро познаје предстојећег ривала, као и временске (не)прилике у Русији.

"Добро познајем садашњи тим ЦСКА. Играо сам против 60-70 одсто тих играча, пошто је њихова политика да ретко продају играче. Нисам играо на том новом стадиону, али сам од неких играча из Русије чуо да је сјајан, иако мањег капацитета. Чека нас огромна зима, али терен ће сигурно бити у добром стању. "Наравно да имамо шансе да прођемо, али не смемо да заборавимо да се ради о веома озбиљном клубу и играчима. То је једна велика машинерија..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар