Intervju: Žigić rekao - Zvezdin "Džin"! Tako je i ostalo...!

Levi bek Zvezde kaže da je svestan komentara koji su ga pratili od povratka u klub, ali i da se ne obazire na njih. "Znam ko sam i šta sam i koliko se trudim".

Fudbal 07.02.2018 | 00:00
Intervju: Žigić rekao - Zvezdin "Džin"! Tako je i ostalo...!
Dušan Anđelković se nalazi na poslednjim pripremama kao igrač Crvene zvezde, a verovatno i kao profesionalni fudbaler.

U razgovoru za MONDO najavio da će po završetku sezone najverovatnije završiti karijeru.

Šta će raditi potom, nije nam precizirao, ali je siguran da će i novi profesionalni izazov imati veze sa fudbalom.

"Razmišljam u dva-tri smera, a svi su vezani za fudbal. Iskoristiću narednih šest meseci da dobro razmislim o svemu. Pričao sam već par puta sa ljudima iz kluba, Zvezda je tu za mene, a naravno, ja sam uvek tu za nju, pa ćemo videti", rekao nam je 35-godišnji levi bek crveno-belih.

Bez obzira na to što je u 17. godini aktivnog bavljnja fudbalom, Anđelković ne razmišlja o odmoru.

"Šta znači odmoriti? Nije dobro uzetu godinu-dve slobodno, već je bolje odmah preći na neke nove izazove. Ima onih koji pričaju da je teško kada završiš karijeru, ali ja ne mislim da će mi biti tako. Bitno je gledati pozitivno. Imaću više vremena za porodicu, za neke stvari za koje nisam imao dovoljno vremena, a duga igračka karijera daje mi mogućnost da ostanem u fudbalu".

Dušan Anđelković trenutno "krca" svoj drugi mandat u Crvenoj zvezdi. Prvi je bio na početku, a drugi je na kraju karijere.

"Nema šanse da se setim koje su mi ovo pripreme sa Zvezdom, ali sigurno ih ima preko 10. Prve su mi bile zimske pripreme na Kipru 2006. godine, trener je bio Valter Zenga, a među igračima Žigić, Janković, Basta, Luković... Te pripreme bile su prve u Zvezdi i za Milijaša, pošto smo došli u istom prelaznom roku".

"Bila je pozitivna trema tad, jer sam došao mlad u jedan ozbiljan tim koji je bio prvi na tabeli. Bilo je 20 odličnih igrača u tom timu".

Borbeni levi bek nije imao inicijaciju poput današnje - kada igrači pevaju pred ostalim saigračima - ali je brzo dobio nadimak koji ga je pratio kroz celu karijeru - "Džin".

Otkrio nam je Anđelković i ko je osmislio taj nadimak.

"Nikola Žigić mi ga je dao. On je bio izuzetno visok, ja niži i eto... ", kaže 1,72 metra visoki Anđelković.

Anđelković je iz Zvezde otišao u turski Kodžaelispor, a potom je u Rusiji nastupao za Rostov i Krasnodar.

"Šest godina sam igrao u Rusiji, gde sam bio proglašen za najboljeg levog beka lige i dva puta među tri najbolja u ligi. Dva puta sam proglašen za najboljeg igrača godine u klubu, po jednom u Krasnodaru i Rostovu".

Tokom intervjua, osvrnuo se na ukupan utisak svoje karijere.

"Ja sam prezadovoljan svojom karijerom. Naravno da uvek može bolje, ali moglo je da bude i mnogo gore. Kada pogledam koliko sam dugo bio u Zvezdi, koliko dugo u inostranstvu, a igrao sam, mogu samo da budem ponosan".

Bilo je raznih komentara na vest o njegovom povratku među crveno-bele, ali je igrama demantovao one negativne.

"Dešavaju se takve stvari i zato je veoma važno biti samouveren i koncentrisan samo na teren. Lično, pokušavam da se isključim, pružam maksimum na treninzima i vodim računa samo o sportskim stvarima. Pre dve godine kada smo osvojili titulu, odigrao sam samo deset utakmica, ali svi znamo kako sam ih odigrao", poručio je Anđelković i dodao:

"Ja imam jaku glavu zato što sam svestan dešavanja oko sebe. Znam ko sam i šta sam, koliko volim Crvenu zvezdu i koliko se trudim da joj vratim za sve što mi je pružila tokom šest zajedničkih godina".

Imaju li mladi igrači koji se trenutno nameću za status prvotimca taj "zvezdaški duh" u sebi?

"Malo se situacija promenila za razliku od prethodnih nekoliko godina. Klub je napredovao u svakom segmentu. Mladi igrači više ne odlaze kao na traci, već pokazuju veliku želju da vredno rade i debituju za A tim", zadovoljan je Anđelković.

Iz Zvezde je otišao 2006, ali se u Turskoj nije dugo zadržao.

"U Turskoj sam bio šest meseci, bilo je kako je bilo. Bitno je da smo se korektno rastali... U Rusiju sam došao 2009, a od 2011. godine ta liga je odmah uz rame pet najboljih evropskih liga. Rusi ulažu ozbiljan novac u fudbal, dovode kvalitetne igrače, sredili su infrastrukturu...".

Pošto uskoro sledi nastavak domaćeg prvenstva, interesovalo nas je da li Zvezdini fudbaleri izvukli pouke iz prošle sezone, kada su u finišu ostali bez titule.

"Igramo možda najbolju klupsku sezonu u poslednjih 25 godina. Poučeni iskustvom iz prošle sezone, ne samo da se ne opuštamo. već dodajemo još 20 odsto na sve to i ući ćemo u nastavak 200 odsto spremni, kao da ne postoji bodovna prednost", najavio je popularni "Džin". 

O CSKA

Crvena zvezda će 13. februara igrati protiv CSKA u Beogradu, a 22. februara u Moskvi u okvoru šesnaestine finala Lige Evrope. Anđelković dobro poznaje predstojećeg rivala, kao i vremenske (ne)prilike u Rusiji.

"Dobro poznajem sadašnji tim CSKA. Igrao sam protiv 60-70 odsto tih igrača, pošto je njihova politika da retko prodaju igrače. Nisam igrao na tom novom stadionu, ali sam od nekih igrača iz Rusije čuo da je sjajan, iako manjeg kapaciteta. Čeka nas ogromna zima, ali teren će sigurno biti u dobrom stanju. "Naravno da imamo šanse da prođemo, ali ne smemo da zaboravimo da se radi o veoma ozbiljnom klubu i igračima. To je jedna velika mašinerija..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar