Дирк поново у историји НБА - шести са 50.000 минута!

Дирк Новицки, по многима најбољи европски кошаркаш свих времена, постао је претходне ноћи тек шести играч у историји НБА лиге са 50. 000 минута у игри.

Кошарка 06.02.2018 | 13:45
Дирк поново у историји НБА - шести са 50.000 минута!
'Диркенштајну' је недостајало седам минута како би ушао у друштво Карима Абдул-Џабара, Карла Мелоуна, Кевина Гарнета, Џејсона Кида и Елвина Хејса, што је достигао и пребацио у поразу његових Далас Меверикса од Лос Анђелес Клиперса.

Легендарни Немац игра своју двадесету сезону у дресу франшизе из Тексаса, а раније током године постао је тек шести играч са најмање 30.000 поена на свом конту, где му се недуго затим – поред Вилта Чемберлена, Мајкла Џордана, Мелоуна, Абдул-Џабара и Кобиа Брајанта – придужио и Леброн Џејмс.

Такође, Дирк је једини Европљанин који може да се похвали да је био МВП најјаче лиге света, власник је готово свих рекорда Меверикса, а уједно и један од једанаест играча који су проглашани и за МВП регуларне сезоне и великог финала.



"Имао сам среће да останем здрав током већег дела своје каријере. Опет, имао сам неке озбиљне препреке на свом путу с времена на време, али када видим кроз шта су све други играчи пролазили – могу да кажем да сам и те како имао среће", рекао је Дирк, док је за гаф вечери био 'задужен' економ који му је погрешно одштампао име на дресу – "Ноwиткзи".

"Готово увек погледам у дрес пре него што га обучем, али овога пута нисам приметио. Дешава се, може се рећи и да нам донекле и савршено описује сезону".

Тренер Мавса Рик Карсли изразио је дивљење ка свом најбољем играчу, истакавши да "не зна ни како Дирк уопште више устаје ујутру", а Леброн Џејмс, најбољи играч данашњице, био је први који му је честитао.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар