Dirk ponovo u istoriji NBA - šesti sa 50.000 minuta!

Dirk Novicki, po mnogima najbolji evropski košarkaš svih vremena, postao je prethodne noći tek šesti igrač u istoriji NBA lige sa 50. 000 minuta u igri.

Košarka 06.02.2018 | 13:45
Dirk ponovo u istoriji NBA - šesti sa 50.000 minuta!
'Dirkenštajnu' je nedostajalo sedam minuta kako bi ušao u društvo Karima Abdul-Džabara, Karla Melouna, Kevina Garneta, Džejsona Kida i Elvina Hejsa, što je dostigao i prebacio u porazu njegovih Dalas Meveriksa od Los Anđeles Klipersa.

Legendarni Nemac igra svoju dvadesetu sezonu u dresu franšize iz Teksasa, a ranije tokom godine postao je tek šesti igrač sa najmanje 30.000 poena na svom kontu, gde mu se nedugo zatim – pored Vilta Čemberlena, Majkla Džordana, Melouna, Abdul-Džabara i Kobia Brajanta – pridužio i Lebron Džejms.

Takođe, Dirk je jedini Evropljanin koji može da se pohvali da je bio MVP najjače lige sveta, vlasnik je gotovo svih rekorda Meveriksa, a ujedno i jedan od jedanaest igrača koji su proglašani i za MVP regularne sezone i velikog finala.



"Imao sam sreće da ostanem zdrav tokom većeg dela svoje karijere. Opet, imao sam neke ozbiljne prepreke na svom putu s vremena na vreme, ali kada vidim kroz šta su sve drugi igrači prolazili – mogu da kažem da sam i te kako imao sreće", rekao je Dirk, dok je za gaf večeri bio 'zadužen' ekonom koji mu je pogrešno odštampao ime na dresu – "Nowitkzi".

"Gotovo uvek pogledam u dres pre nego što ga obučem, ali ovoga puta nisam primetio. Dešava se, može se reći i da nam donekle i savršeno opisuje sezonu".

Trener Mavsa Rik Karsli izrazio je divljenje ka svom najboljem igraču, istakavši da "ne zna ni kako Dirk uopšte više ustaje ujutru", a Lebron Džejms, najbolji igrač današnjice, bio je prvi koji mu je čestitao.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar