ПЛ: Вотфорд понизио Челси уз средњи прст!

Контеу се тресе клупа! Фудбалери Вотфорда изненадили су Челси импресивном победом од 4:1 (1:0) у последњем мечу 26. кола енглеске Премијер лиге.  Челси од спаса до дебакла за девет минута! Вотфорд нанео "плавцима" други узастопни пораз у Премијер лиги. Бакајоко искључен већ у 30. минуту, еврогол Азара се није исплатио.  Челси гори, а Роман се чешља - Вотфордова шамарчина Плавцима! Плавци за седам минута у финишу примили три гола и са играчем мање изгубили 4:1!

Фудбал 05.02.2018 | 23:20
ПЛ: Вотфорд понизио Челси уз средњи прст!
"Стршљени" су потпуно надиграли актуелног шампиона на Викариџ Роуду и после више од 18 година надиграли "плавце" у елитном такмичењу.

Челси је одиграо још један лош меч, а посебно се "истакао" човек кога је Антонио Конте летос довео као главно решење на позицији задњег везног уместо Немање Матића.

Четрдесет милиона фунти плаћени Тимуе Бакајоко је у року од само пет минута добио два жута картона средином првог полувремена и олакшао посао домаћину.

Вотфорд одличну игру крунише у завршници првог дела меча, мада је питање да ли је Тибо Куртоа закачио противничког нападача у свом казненом простору због чега је судија Мајк Дини свирао пенал.

Лопту је узео капитен Трој Дини и без проблема затресао мрежу, а гол је прославио показавши средњи прст некоме на трибинама. Судије нису виделе па је прошао без картона. Видећемо да ли ће га казнити ФА.

Челси је тек у финишу меча конкретно запретио ривалу, а осам минута пре краја захваљујући сјајном ударцу Едена Азара поравнава резултат и најављује освајање једног бода.

Међутим, "плавцима" се скупо обила о главу одлука да у завршници крену на све или ништа. "Стршљени" су одиграли фуриозно на контранападе и у року од седам минута разнели шампиона.

Вођство је вратио бек Јанмат после фантастичне акције и дуплог паса са Перејром у казненом простору Челсија, да би четири минута касније победу "оверио" Ђерар Деулофеу на свом дебитантском наступу од доласка на позајмицу последњег дана прелазног рока.

Тачку на импресивно вече Вотфорда, а агоније Челсија, ставио је сјајни Роберто Перејра прелепим голом у надокнади времена.

"Палвци" су поражени друго коло у низу, а трећи пут у последње четири утакмице у свим такмичењима, па је Италијану све угроженија позиција на месту тренера лондонског клуба.

С друге стране, Вотфорд је победио после пет кола и напредовао до 11. позиције са шест бодова далеко од зоне испадања.

Екипа Вотфорда "са каматом" се реванширала Челсију за октобарских 4:2 на "Стамфорд Бриџу".

У последњој утакмици 26. кола Премијер лиге, актуелни шампион играо је без искљученог Тиемуа Бакајока више од сат времена и изгубио резултатом 4:1 (1:0), али тек пошто је сјајним поготком Едена Азара у 82. минуту дошао надомак вредног бода.

Вотфорд је и у равноправном односу снага на терену био бољи и конкретнији тим. Челси се испрва добро снашао после другог жутог картона француском "везисти", али је на полувреме ипак отишао у резултатском дефициту.

Тибо Куртоа је оборио Ђерара Деулофеуа у пуном трку, а Дини сигурно извео "најстрожу казну" - 1:0.

Домаћин је у наставку био ближи дуплирању вођства, него "плавци" изједначењу, али Еден Азар је мајсторским ударцем са око 25 метара нациљао доњи леви угао и први пут од почетка меча ставио осмех на усне навијача Челсија.

Испоставило се, међутим, да је тих 1:1 само натерало играче Вотфорда да се растрче и у финишу осрамоте спору одбрану Контеовог тима, предвођену Геријем Кејхилом и Давидом Луизом.

Дарил Јанмат матирао је Куртоу после дуплог паса са Рикардом Переиром у казненом простору, Деулофеу из полуконтре повисио на 3:1, а Переира мајсторским шутом искоса у супротни угао поставио коначних 4:1.

Челсију је ово шести пораз у Премијер лиги 2017/18 и други узастопни, након 0:3 против Борнмута средином прошле недеље.

Конте је оставио на клупи појачање Оливијеа Жируа, иако је Мората и даље повређен, па је Азар опет морао да игра "лажну деветку", уз подршку Педра и Вилијана, који је из тактичких разлога уступио место Фабрегасу чим су остали са десеторицом на терену.

Остаје да се види има ли Челси одакле да пронађе нову енергију како би задржао четврту позицију, о којој тренутно виси на концу предности од једног бода у односу на Тотенхем. Чак и Арсенал, који је на "минус пет", делује да са новим играчима Обамејангом и Мхитарјаном може озбиљно да запрети...

Наравно, кључно питање је колико дуго ће још потрајати невесело партнерство Контеа и Романа Абрамовича...

Надали су се навијачи да ће Антонио Конте успети да победом у Вотфорду угаси пожар који је кренуо после дебакла против Борнмута, али напротив. Вотфорд предвођен Тројем Динијем и Ђераром Деулофеуом је додатно распалио тај пожар и славио са 4:1 у последњем мечу 26. кола Премијер лиге.

Много тога не штима у игри Челсија, то је сада више него јасно. Није Плавцима помогао ни дебитант Оливије Жиру. Додуше, велики део кривице за овај пораз сноси Тјемуе Бакајоко који полако постаје најнепопуларнији фудбалер код навијача Челсија.

Неспретном реакцијом у 30. минуту, када је згазио  противничког играча, Бакајоко је зарадио други жути картон и искључење. И тада су кола гостију дефинитивно кренула низбрдо.

А невоља никада не долази сама, како се то често каже. Три минута пре краја првог полувремена Деулофеу је пао после дуела са Куртоом, судија је показао на белу тачку, а Трој Дини је био прецизан.

Кренуо је Вотфорд у другом полувремену одмах по још један гол како би отклонио све дилеме. И пропустили су домаћи неколико заиста добрих прилика да остваре зацртани циљ.

А то што су они пропустили, успео је да искористи Челси у једном од ретких конкретних напада ка противничком голу. Играо се 82. минут, када је Еден Азар имао један од оних својих тренутака луцидности и са 20-ак метара погодио доњи десни угао.

Нада навијача Челсија да би њихова екипа могла да уради нешто више угашена је само два минута после гола Азара, када се Дерил Јанмат прошетао кроз казнени простор гостију и затресао мрежу. Одбрана Челсија деловала је заиста аматерски.

Све дилеме отклонио је расположени Деулофеу после контранапада два минута пре краја утакмице. Лепо је са ивице казненог простора провукао лопту испод руке Куртое за нову радост, а у првом минуту надокнаде Роберто Переира је нокаутирао Челси и газду Плаваца Романа Абрамовича вероватно натерао да размисли да ли ће и који следећи потез да повуче.

Иначе, ово је била прва победа Вотфорда над Челсијем од 1999. године, а истовремено Бакајоков картон је седми црвени за Плавце ове сезоне и само је четвртолигаш Гримсби гори у Енглеској у том сегменту.

РЕЗУЛТАТИ 26. КОЛА:

Вотфорд - Челси 4:1 (1:0)
/Дини 42п, Јанмат 84, Деулофеу 88, Переира 90+1 - Азар 82/

одиграно у недељу:

Кристал Палас - Њукасл 1:1 (0:1)
/Миливојевић 55п - Дијаме 22/

Ливерпул - Тотенхем 2:2 (1:0)
/Салах 3, 90 - Вањама 80, Кејн 90+5п/

одиграно у суботу:

Борнмут - Стоук 2:1 (0:1)
/Кинг 70, Мусет 79 - Шаћири 5/

Брајтон - Вест Хем 3:1 (1:1)
/Мареј 8, Искијердо 59, Грос 75 - Ћићарито 30/

Лестер - Свонси 1:1 (1:0)
/Варди 17 - Фернандез 53/

Манчестер јунајтед - Хадерсфилд 2:0 (0:0)
/Лукаку 55, Санчез 68/

Вест Бромвич - Саутемптон 2:3 (1:2)
/Хегази 4, Рондон 72 - Лемина 40, Стивенс 43, Ворд-Праус 55/

Барнли - Манчестер сити 1:1 (0:1)
/Гудмундсон 82 - Данило 22/

Арсенал - Евертон 5:1 (3:0)
/Рамзи 6, 19, 74, Кошелни 14, Обамејанг 37 - Калверт-Луин 64/

ТАБЕЛА: Манчестер сити 69, Манчестер јунајтед 56, Ливерпул 51, Челси 50, Тотенхем 49, Арсенал 45, Барнли 36, Лестер 35, Борнмут 31, Евертон 31, Вотфорд 30, Вест Хем 27, Брајтон 27, Кристал Палас 27, Саутемптон 26, Њукасл 25, Свонси 24, Стоук 24, Хадерсфилд 24, ВБА 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар