PL: Votford ponizio Čelsi uz srednji prst!

Konteu se trese klupa! Fudbaleri Votforda iznenadili su Čelsi impresivnom pobedom od 4:1 (1:0) u poslednjem meču 26. kola engleske Premijer lige.  Čelsi od spasa do debakla za devet minuta! Votford naneo "plavcima" drugi uzastopni poraz u Premijer ligi. Bakajoko isključen već u 30. minutu, evrogol Azara se nije isplatio.  Čelsi gori, a Roman se češlja - Votfordova šamarčina Plavcima! Plavci za sedam minuta u finišu primili tri gola i sa igračem manje izgubili 4:1!

Fudbal 05.02.2018 | 23:20
PL: Votford ponizio Čelsi uz srednji prst!
"Stršljeni" su potpuno nadigrali aktuelnog šampiona na Vikaridž Roudu i posle više od 18 godina nadigrali "plavce" u elitnom takmičenju.

Čelsi je odigrao još jedan loš meč, a posebno se "istakao" čovek koga je Antonio Konte letos doveo kao glavno rešenje na poziciji zadnjeg veznog umesto Nemanje Matića.

Četrdeset miliona funti plaćeni Timue Bakajoko je u roku od samo pet minuta dobio dva žuta kartona sredinom prvog poluvremena i olakšao posao domaćinu.

Votford odličnu igru kruniše u završnici prvog dela meča, mada je pitanje da li je Tibo Kurtoa zakačio protivničkog napadača u svom kaznenom prostoru zbog čega je sudija Majk Dini svirao penal.

Loptu je uzeo kapiten Troj Dini i bez problema zatresao mrežu, a gol je proslavio pokazavši srednji prst nekome na tribinama. Sudije nisu videle pa je prošao bez kartona. Videćemo da li će ga kazniti FA.

Čelsi je tek u finišu meča konkretno zapretio rivalu, a osam minuta pre kraja zahvaljujući sjajnom udarcu Edena Azara poravnava rezultat i najavljuje osvajanje jednog boda.

Međutim, "plavcima" se skupo obila o glavu odluka da u završnici krenu na sve ili ništa. "Stršljeni" su odigrali furiozno na kontranapade i u roku od sedam minuta razneli šampiona.

Vođstvo je vratio bek Janmat posle fantastične akcije i duplog pasa sa Perejrom u kaznenom prostoru Čelsija, da bi četiri minuta kasnije pobedu "overio" Đerar Deulofeu na svom debitantskom nastupu od dolaska na pozajmicu poslednjeg dana prelaznog roka.

Tačku na impresivno veče Votforda, a agonije Čelsija, stavio je sjajni Roberto Perejra prelepim golom u nadoknadi vremena.

"Palvci" su poraženi drugo kolo u nizu, a treći put u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, pa je Italijanu sve ugroženija pozicija na mestu trenera londonskog kluba.

S druge strane, Votford je pobedio posle pet kola i napredovao do 11. pozicije sa šest bodova daleko od zone ispadanja.

Ekipa Votforda "sa kamatom" se revanširala Čelsiju za oktobarskih 4:2 na "Stamford Bridžu".

U poslednjoj utakmici 26. kola Premijer lige, aktuelni šampion igrao je bez isključenog Tiemua Bakajoka više od sat vremena i izgubio rezultatom 4:1 (1:0), ali tek pošto je sjajnim pogotkom Edena Azara u 82. minutu došao nadomak vrednog boda.

Votford je i u ravnopravnom odnosu snaga na terenu bio bolji i konkretniji tim. Čelsi se isprva dobro snašao posle drugog žutog kartona francuskom "vezisti", ali je na poluvreme ipak otišao u rezultatskom deficitu.

Tibo Kurtoa je oborio Đerara Deulofeua u punom trku, a Dini sigurno izveo "najstrožu kaznu" - 1:0.

Domaćin je u nastavku bio bliži dupliranju vođstva, nego "plavci" izjednačenju, ali Eden Azar je majstorskim udarcem sa oko 25 metara naciljao donji levi ugao i prvi put od početka meča stavio osmeh na usne navijača Čelsija.

Ispostavilo se, međutim, da je tih 1:1 samo nateralo igrače Votforda da se rastrče i u finišu osramote sporu odbranu Konteovog tima, predvođenu Gerijem Kejhilom i Davidom Luizom.

Daril Janmat matirao je Kurtou posle duplog pasa sa Rikardom Pereirom u kaznenom prostoru, Deulofeu iz polukontre povisio na 3:1, a Pereira majstorskim šutom iskosa u suprotni ugao postavio konačnih 4:1.

Čelsiju je ovo šesti poraz u Premijer ligi 2017/18 i drugi uzastopni, nakon 0:3 protiv Bornmuta sredinom prošle nedelje.

Konte je ostavio na klupi pojačanje Olivijea Žirua, iako je Morata i dalje povređen, pa je Azar opet morao da igra "lažnu devetku", uz podršku Pedra i Vilijana, koji je iz taktičkih razloga ustupio mesto Fabregasu čim su ostali sa desetoricom na terenu.

Ostaje da se vidi ima li Čelsi odakle da pronađe novu energiju kako bi zadržao četvrtu poziciju, o kojoj trenutno visi na koncu prednosti od jednog boda u odnosu na Totenhem. Čak i Arsenal, koji je na "minus pet", deluje da sa novim igračima Obamejangom i Mhitarjanom može ozbiljno da zapreti...

Naravno, ključno pitanje je koliko dugo će još potrajati neveselo partnerstvo Kontea i Romana Abramoviča...

Nadali su se navijači da će Antonio Konte uspeti da pobedom u Votfordu ugasi požar koji je krenuo posle debakla protiv Bornmuta, ali naprotiv. Votford predvođen Trojem Dinijem i Đerarom Deulofeuom je dodatno raspalio taj požar i slavio sa 4:1 u poslednjem meču 26. kola Premijer lige.

Mnogo toga ne štima u igri Čelsija, to je sada više nego jasno. Nije Plavcima pomogao ni debitant Olivije Žiru. Doduše, veliki deo krivice za ovaj poraz snosi Tjemue Bakajoko koji polako postaje najnepopularniji fudbaler kod navijača Čelsija.

Nespretnom reakcijom u 30. minutu, kada je zgazio  protivničkog igrača, Bakajoko je zaradio drugi žuti karton i isključenje. I tada su kola gostiju definitivno krenula nizbrdo.

A nevolja nikada ne dolazi sama, kako se to često kaže. Tri minuta pre kraja prvog poluvremena Deulofeu je pao posle duela sa Kurtoom, sudija je pokazao na belu tačku, a Troj Dini je bio precizan.

Krenuo je Votford u drugom poluvremenu odmah po još jedan gol kako bi otklonio sve dileme. I propustili su domaći nekoliko zaista dobrih prilika da ostvare zacrtani cilj.

A to što su oni propustili, uspeo je da iskoristi Čelsi u jednom od retkih konkretnih napada ka protivničkom golu. Igrao se 82. minut, kada je Eden Azar imao jedan od onih svojih trenutaka lucidnosti i sa 20-ak metara pogodio donji desni ugao.

Nada navijača Čelsija da bi njihova ekipa mogla da uradi nešto više ugašena je samo dva minuta posle gola Azara, kada se Deril Janmat prošetao kroz kazneni prostor gostiju i zatresao mrežu. Odbrana Čelsija delovala je zaista amaterski.

Sve dileme otklonio je raspoloženi Deulofeu posle kontranapada dva minuta pre kraja utakmice. Lepo je sa ivice kaznenog prostora provukao loptu ispod ruke Kurtoe za novu radost, a u prvom minutu nadoknade Roberto Pereira je nokautirao Čelsi i gazdu Plavaca Romana Abramoviča verovatno naterao da razmisli da li će i koji sledeći potez da povuče.

Inače, ovo je bila prva pobeda Votforda nad Čelsijem od 1999. godine, a istovremeno Bakajokov karton je sedmi crveni za Plavce ove sezone i samo je četvrtoligaš Grimsbi gori u Engleskoj u tom segmentu.

REZULTATI 26. KOLA:

Votford - Čelsi 4:1 (1:0)
/Dini 42p, Janmat 84, Deulofeu 88, Pereira 90+1 - Azar 82/

odigrano u nedelju:

Kristal Palas - Njukasl 1:1 (0:1)
/Milivojević 55p - Dijame 22/

Liverpul - Totenhem 2:2 (1:0)
/Salah 3, 90 - Vanjama 80, Kejn 90+5p/

odigrano u subotu:

Bornmut - Stouk 2:1 (0:1)
/King 70, Muset 79 - Šaćiri 5/

Brajton - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Marej 8, Iskijerdo 59, Gros 75 - Ćićarito 30/

Lester - Svonsi 1:1 (1:0)
/Vardi 17 - Fernandez 53/

Mančester junajted - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Lukaku 55, Sančez 68/

Vest Bromvič - Sautempton 2:3 (1:2)
/Hegazi 4, Rondon 72 - Lemina 40, Stivens 43, Vord-Praus 55/

Barnli - Mančester siti 1:1 (0:1)
/Gudmundson 82 - Danilo 22/

Arsenal - Everton 5:1 (3:0)
/Ramzi 6, 19, 74, Košelni 14, Obamejang 37 - Kalvert-Luin 64/

TABELA: Mančester siti 69, Mančester junajted 56, Liverpul 51, Čelsi 50, Totenhem 49, Arsenal 45, Barnli 36, Lester 35, Bornmut 31, Everton 31, Votford 30, Vest Hem 27, Brajton 27, Kristal Palas 27, Sautempton 26, Njukasl 25, Svonsi 24, Stouk 24, Hadersfild 24, VBA 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar