Барса опет тражи тренера, шта су Радоњићеви минуси?

Барселона сменила тренера! Сито Алонсо није успео да заврши своју прву сезону на клупи Каталонаца. Мундо депортиво још једном помиње црногорског стручњака. . .

Кошарка 06.02.2018 | 17:30
Барса опет тражи тренера, шта су Радоњићеви минуси?
Искусни шпански стручњак Сито Алонсо од синоћ више није тренер Барселоне! Управа Каталонаца данас је одржала састанак који се одужио све до вечерас, а коначна одлука одмах је саопштена Алонсу, ког ће привремено на клупи заменити тренер Б тима Алфред Ђулбе.  

Барселона је после серије лоших резултата у Евролиги и шпанском првенству сменила тренера Сита Алонса. Кап која је прелила чашу био је пораз од Басконије у недељном мечу Ендеса лиге (96:72).

Алонсо је летос стигао у Барселону управо из Басконије, а пре тога је водио Билбао и Гипускоу из Сан Себастијана.

Иако су пред ову сезону темељно реновирали тим, Каталонци су девет кола пре краја при дну евролигашке табеле. Имају скор 7-14, односно четири победе мање од осмопласираног Макабија, коме гостују у следећем колу.

Скор 12-7 у домаћој лиги тренутно је довољан за деобу трећег до шестог места, с тим да је водећи Реал далеко испред, са 17-2.

До именовања новог шефа струке, екипу ће водити Алфред Јубле, тренер "Б" тима.

Барса је после одласка Барцокаса ушла у нову сезону са Ситом Алонсом веома амбициозно. Екипа је освежена са неколико нових, веома квалитетних играча као што су Ертел, Ханга, Серафан, Моерман, Едвин Џексон, Сандерс...али то резултати нису били на очекиваном нивоу. Поготово у Евролиги, где је Барса тренутно 13, са само победом више најгорег тима лиге - Ефеса. У првенству је додуше на трећој позицији, но ни то није ниво који се од таквог клуба очекује, па је растанак са Алонсом био врло известан.  

Мундо депортиво у вести о отказу досадашњем шефу струке подсећа да су се ранијих месеци у везу са клупом Барселоне често доводили Велимир Перасовић и бивши тренер Црвене звезде Дејан Радоњић. За црногорског стручњака у тексту стоји да су му главни минуси то што му енглески језик није на довољно високом нивоу, односно што се није доказао ван балканских простора. 

Барселона за три дана гостује Макабију у оквиру 22. кола Евролиге, а онда је чека европски Ел класико.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар