Barsa opet traži trenera, šta su Radonjićevi minusi?

Barselona smenila trenera! Sito Alonso nije uspeo da završi svoju prvu sezonu na klupi Katalonaca. Mundo deportivo još jednom pominje crnogorskog stručnjaka. . .

Košarka 06.02.2018 | 17:30
Barsa opet traži trenera, šta su Radonjićevi minusi?
Iskusni španski stručnjak Sito Alonso od sinoć više nije trener Barselone! Uprava Katalonaca danas je održala sastanak koji se odužio sve do večeras, a konačna odluka odmah je saopštena Alonsu, kog će privremeno na klupi zameniti trener B tima Alfred Đulbe.  

Barselona je posle serije loših rezultata u Evroligi i španskom prvenstvu smenila trenera Sita Alonsa. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Baskonije u nedeljnom meču Endesa lige (96:72).

Alonso je letos stigao u Barselonu upravo iz Baskonije, a pre toga je vodio Bilbao i Gipuskou iz San Sebastijana.

Iako su pred ovu sezonu temeljno renovirali tim, Katalonci su devet kola pre kraja pri dnu evroligaške tabele. Imaju skor 7-14, odnosno četiri pobede manje od osmoplasiranog Makabija, kome gostuju u sledećem kolu.

Skor 12-7 u domaćoj ligi trenutno je dovoljan za deobu trećeg do šestog mesta, s tim da je vodeći Real daleko ispred, sa 17-2.

Do imenovanja novog šefa struke, ekipu će voditi Alfred Juble, trener "B" tima.

Barsa je posle odlaska Barcokasa ušla u novu sezonu sa Sitom Alonsom veoma ambiciozno. Ekipa je osvežena sa nekoliko novih, veoma kvalitetnih igrača kao što su Ertel, Hanga, Serafan, Moerman, Edvin Džekson, Sanders...ali to rezultati nisu bili na očekivanom nivou. Pogotovo u Evroligi, gde je Barsa trenutno 13, sa samo pobedom više najgoreg tima lige - Efesa. U prvenstvu je doduše na trećoj poziciji, no ni to nije nivo koji se od takvog kluba očekuje, pa je rastanak sa Alonsom bio vrlo izvestan.  

Mundo deportivo u vesti o otkazu dosadašnjem šefu struke podseća da su se ranijih meseci u vezu sa klupom Barselone često dovodili Velimir Perasović i bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić. Za crnogorskog stručnjaka u tekstu stoji da su mu glavni minusi to što mu engleski jezik nije na dovoljno visokom nivou, odnosno što se nije dokazao van balkanskih prostora. 

Barselona za tri dana gostuje Makabiju u okviru 22. kola Evrolige, a onda je čeka evropski El klasiko.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar