Алимпијевић: Морамо бити паметни, још није готово!

"За нас је сада важно да будемо стабилни и да искористимо ситуацију", порука је тренера Звезде после победе на гостовању ФМП-у.

Кошарка 06.02.2018 | 08:15
Алимпијевић: Морамо бити паметни, још није готово!
Црвена звезда мтс победила је ФМП у понедељак и попела се на прво место табеле АБА лиге.

Екипа Душана Алимпијевића оправдала је улогу фаворита у Железнику и искористила узастопне киксеве Будућности да заузме "пол позицију", коју ће бранити у преостала три кола, против Задра у Пиониру, Игокее у Лакташима и Цибоне, такође у Пиониру.

Тренер Звезде поновио је још једном да трка за прво место још није готова и апеловао је од својих играча да остану присебни.

"Ако се сећате, рекао сам и после утакмице у Подгорици да је Будућност имала највеће шансе, што је било реално, али да је исто тако било реално и то да има још пуно да се игра. И сад има да се игра и сад има још три кола до краја и сад још ништа није готово. За нас је важно да будемо паметни, да будемо стабилни и да искористимо то. Наравно, гледајући и сада, као и раније, само у своје двориште. Мислим да све што се догађа догађа се заслужено. Имамо три кола која желимо да завршимо у нашу корист, да будемо озбиљни. Екипа је дефинитивно показала да то заслужује кроз напредак у сезони, кроз игре и богу хвала да и тај умор који нас је коштао у неким утакмицама у овом тренутку нема превелику цену".

Уз честитке ФМП-у и похвале "пантерима" за вечерашњи наступ и комплетну сезону, Алимпијевић је одговорио и на питање о самопоуздању стеченом у Евролиги.

"Мислим да смо кроз Евролигу накупили довољно самопоуздања за неке утакмице. Пре свега, добили смо Реал у Мадриду после 40 и нешто година, екипе попут Барселоне, Макабија, први пут смо победили Олимпијакос, победили смо првака Шпаније на страни и кроз неке утакмице дошли до самопоуздања које нам треба за наставак сезоне".

"Слагао бих ако бих рекао да нам не прија што се сад ми питамо, наравно да је боља ситуација, међутим заиста мислим да иако имамо добар распоред, две утакмице код куће, сигурно нећемо заборавити да свака екипа против нас игра врло мотивисано, са жељом да победи, да се упореди са Црвеном звездом, једином екипом која игра Евролигу у региону и зато можда наилазимо и на већу потрошњу него неке друге екипе када играју те утакмице. Трудићемо се да будемо озбиљни до краја. Морамо бити озбиљни", повисио је тон Алимпијевић.

Млади тренер после гостовања ФМП-у припремаће екипу за петак и меч против Арманија у "Пиониру".

Коментари / 0

Оставите коментар