Alimpijević: Moramo biti pametni, još nije gotovo!

"Za nas je sada važno da budemo stabilni i da iskoristimo situaciju", poruka je trenera Zvezde posle pobede na gostovanju FMP-u.

Košarka 06.02.2018 | 08:15
Alimpijević: Moramo biti pametni, još nije gotovo!
Crvena zvezda mts pobedila je FMP u ponedeljak i popela se na prvo mesto tabele ABA lige.

Ekipa Dušana Alimpijevića opravdala je ulogu favorita u Železniku i iskoristila uzastopne kikseve Budućnosti da zauzme "pol poziciju", koju će braniti u preostala tri kola, protiv Zadra u Pioniru, Igokee u Laktašima i Cibone, takođe u Pioniru.

Trener Zvezde ponovio je još jednom da trka za prvo mesto još nije gotova i apelovao je od svojih igrača da ostanu prisebni.

"Ako se sećate, rekao sam i posle utakmice u Podgorici da je Budućnost imala najveće šanse, što je bilo realno, ali da je isto tako bilo realno i to da ima još puno da se igra. I sad ima da se igra i sad ima još tri kola do kraja i sad još ništa nije gotovo. Za nas je važno da budemo pametni, da budemo stabilni i da iskoristimo to. Naravno, gledajući i sada, kao i ranije, samo u svoje dvorište. Mislim da sve što se događa događa se zasluženo. Imamo tri kola koja želimo da završimo u našu korist, da budemo ozbiljni. Ekipa je definitivno pokazala da to zaslužuje kroz napredak u sezoni, kroz igre i bogu hvala da i taj umor koji nas je koštao u nekim utakmicama u ovom trenutku nema preveliku cenu".

Uz čestitke FMP-u i pohvale "panterima" za večerašnji nastup i kompletnu sezonu, Alimpijević je odgovorio i na pitanje o samopouzdanju stečenom u Evroligi.

"Mislim da smo kroz Evroligu nakupili dovoljno samopouzdanja za neke utakmice. Pre svega, dobili smo Real u Madridu posle 40 i nešto godina, ekipe poput Barselone, Makabija, prvi put smo pobedili Olimpijakos, pobedili smo prvaka Španije na strani i kroz neke utakmice došli do samopouzdanja koje nam treba za nastavak sezone".

"Slagao bih ako bih rekao da nam ne prija što se sad mi pitamo, naravno da je bolja situacija, međutim zaista mislim da iako imamo dobar raspored, dve utakmice kod kuće, sigurno nećemo zaboraviti da svaka ekipa protiv nas igra vrlo motivisano, sa željom da pobedi, da se uporedi sa Crvenom zvezdom, jedinom ekipom koja igra Evroligu u regionu i zato možda nailazimo i na veću potrošnju nego neke druge ekipe kada igraju te utakmice. Trudićemo se da budemo ozbiljni do kraja. Moramo biti ozbiljni", povisio je ton Alimpijević.

Mladi trener posle gostovanja FMP-u pripremaće ekipu za petak i meč protiv Armanija u "Pioniru".

Komentari / 0

Ostavite komentar