Интервју - Ожеговић: Партизанов дрес тежак је тону!

Изабрао би титулу пре полуфинала Лиге Европе. Жели да буде лидер Партизана. Верује у "дуплу круну" на крају сезоне - Огњен Ожеговић.

Фудбал 10.02.2018 | 23:00
Интервју - Ожеговић: Партизанов дрес тежак је тону!
"Могу доста више, посебно да тресем мреже", самоуверено изговара Огњен Ожеговић.

Нападач Партизана, ипак, је задовољан полусезоном у црно-белом дресу. Период адаптације и стрес с којим се суочио по доласку у клуб из Хумске прошло су време.

Сада је све многи лакше...

Трансфер Ожеговића у Партизан био је још један у низу који је узбуркао јавност. Као бившем играчу Црвене звезде није му било лако првих месеци у редовима највећег ривала.

"Поносан сам на себе што сам све то издржао. Драго ми је што је сада све нормално, имам подршку навијача, управе и саиграча. Немам разлога за бригу, искрено било је тешко под тензијом показати право лице и неке ствари које знам да могу да покажем."

Једини начин да се ослободи додатног притиска био је да се искључи из свега.

"Искључио сам се из света новина и коментара. Преносили су ми неке вести и шта пишу у коментарима, најбитније ми је мишљење ближњих. Од прве утакмице кад сам дошао у Партизан нисам чуо ниједан повик и ниједан ружан коментар. То се више медијски подигло него што је у стварности изгледало."

Велику помоћ имао је од Владимира Стојковића. И голман Партизана је пре осам година проживљавао сличне ствари.

"Стојке ми је био највећа подршка са стране играча, јер је он све то прошао. Помогао ми доста са саветима", истиче Ожеговић и додаје: "Нисам доживео ниједну непријатност, ниједан инцидент. Све што се дешавало било је преко друштвених мрежа. Нико ме није на улици увредио, нити рекао нешто лоше, мада сам искрено очекивао не толико у Београду колико у Бањалуци. Половина људи навија за Партизан, друга половина за Звезду, можда сам тамо очекивао, али нисам имао ни најмањи проблем."

Није лако носити дрес Партизана.

"Нисам никада себи постављао циљеве што се тиче бројки. Прошао сам период адаптације, овај дрес је тежак тону и мислим да сам то брзо прошао. Очекујем да играм боље у другом делу сезоне."

НАЈБОЉЕ УТАКМИЦЕ ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ И ЈАНГ БОЈСА

Ожеговић је против Црвене звезде (1:1) одиграо можда и најбољу партију од доласка у Партизан. Недостајао је гол...

"Да сам дао гол издвојио бих дерби као најбољу партију. Цела екипа је одиграла добро. Већ сам је видео у голу у дербију, чак сам и кренуо да се радујем, али нисам шутирао тамо где сам желео. Нажалост, промашио сам."

Погодак против Јанг Бојса у Лиги Европе Ожеговић је издвојио као најбитнији моменат у досадашњој каријери.

"Најлепши осећај у животу ми је био гол против Јанг Бојса, биће вероватно лепши само кад добијем дете. Сада желим то да поновим. Тад је била велика тензија. Носио сам до тог гола велики терет на леђима, тако сам и замишљао ту прославу гола."

ПОВРЕДА

Нападач Партизана пропустио је први део припрема због повреде хрскавице.

"Физички не заостајем за саиграчима, радио сам и на паузи. Знам да ћу сигурно бити бољи, нико ми није замерио, али нисам задовољан, волео бих да носим игру Партизана и останем овде још две, три године."

Многи у Партизану прижељкивали су Плзен, али не и Огњен Ожеговић.

"Нисам желео Плзен, не волим стил тих чешких екипа. Биће три пута јаче са Плзеном него са овима на припремама. Више сам желео неког јачег противника, они ће нас вероватно чекати, а тада су јако опасни. Шансе су 50-50. О њиховом квалитету довољно говори то да немају ниједан пораз у свом првенству. Да је био за нијансу јачи ривал било би боље за нас."

Партизан заостаје девет бодова за Црвеном звездом. Титула, по мишљењу Ожеговића, није изгубљена.

"Увек се водим тим што се десило прошле сезоне, тада су сви причали да Звезда сигурно осваја. Мислим да није уопште нереално причати о титули, како је у Европи, тако је и овде све на нама. Надам се 'дуплој круни'."

Између титуле и полуфинала Лиге Европе бира: "Титулу", као из топа одговара нападач "парног ваљка".

О тандему са Тавамбом...

"Не могу да кажем да смо савршени, нисмо постигли голова колико Лео и Ђука. Нисам нас упоређивао никада, доста мечева у почетку нисам почињао, некад он играо иза мене, некад ја иза њега. Било је добрих мечева. Кад поправимо доласке по боковима биће боље. Ни ја нисам Леонардо, а ни Тавамба није Леонардо, са њим на терену је свима било лакше."

Ожеговић је издвојио свој највећи квалитет, али и оно што жели да поправи.

"Највећим квалитетом сматрам игру један на један. Мана ми је што волим да прилазим и да играм, сигурно знам да бих дао више голова да чекам и да само пакујем на своју брзину и експлозивност."

Обожава "маказице" и стално покушава да акробатским ударцем постигне гол.

"Тешко је да се створи ситуација за маказице, стално имаш играча на леђима. Мораш да будеш сам, мени је једном успело у Суперлиги мислим да такав гол више нећу постићи."

Тај погодак управо сматра и најлепшим у каријери.

"Да, најлепши гол дао сам против Јавора за Војводину, а најбитнији против Јанг Бојса", завршава Огњен Ожеговић.

КАДА САЛЕ ПОДВИКНЕ

"Сале је највећи ауторитет на терену, ван њега тога нема. Поштују се старији, не постоји неко ко би то морао да одржава. Али, када Сале повиси тон сви знамо да је време за шалу прошло.

ПРИЈАТЕЉСТВО СА БАМБИЈЕМ ТОШИЋЕМ

"Са Бамбијем сам се знао на ћао, ћао. У Партизану смо се пронашли, имамо заједнички језик, ту неку нашу шалу иако смо доста различити. Приватно се дружимо, путујемо заједно, пронашао сам га у другарима које имам у фудбалу. Стојке је с нама ту, али га често 'заврће' жена."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар