Intervju - Ožegović: Partizanov dres težak je tonu!

Izabrao bi titulu pre polufinala Lige Evrope. Želi da bude lider Partizana. Veruje u "duplu krunu" na kraju sezone - Ognjen Ožegović.

Fudbal 10.02.2018 | 23:00
Intervju - Ožegović: Partizanov dres težak je tonu!
"Mogu dosta više, posebno da tresem mreže", samouvereno izgovara Ognjen Ožegović.

Napadač Partizana, ipak, je zadovoljan polusezonom u crno-belom dresu. Period adaptacije i stres s kojim se suočio po dolasku u klub iz Humske prošlo su vreme.

Sada je sve mnogi lakše...

Transfer Ožegovića u Partizan bio je još jedan u nizu koji je uzburkao javnost. Kao bivšem igraču Crvene zvezde nije mu bilo lako prvih meseci u redovima najvećeg rivala.

"Ponosan sam na sebe što sam sve to izdržao. Drago mi je što je sada sve normalno, imam podršku navijača, uprave i saigrača. Nemam razloga za brigu, iskreno bilo je teško pod tenzijom pokazati pravo lice i neke stvari koje znam da mogu da pokažem."

Jedini način da se oslobodi dodatnog pritiska bio je da se isključi iz svega.

"Isključio sam se iz sveta novina i komentara. Prenosili su mi neke vesti i šta pišu u komentarima, najbitnije mi je mišljenje bližnjih. Od prve utakmice kad sam došao u Partizan nisam čuo nijedan povik i nijedan ružan komentar. To se više medijski podiglo nego što je u stvarnosti izgledalo."

Veliku pomoć imao je od Vladimira Stojkovića. I golman Partizana je pre osam godina proživljavao slične stvari.

"Stojke mi je bio najveća podrška sa strane igrača, jer je on sve to prošao. Pomogao mi dosta sa savetima", ističe Ožegović i dodaje: "Nisam doživeo nijednu neprijatnost, nijedan incident. Sve što se dešavalo bilo je preko društvenih mreža. Niko me nije na ulici uvredio, niti rekao nešto loše, mada sam iskreno očekivao ne toliko u Beogradu koliko u Banjaluci. Polovina ljudi navija za Partizan, druga polovina za Zvezdu, možda sam tamo očekivao, ali nisam imao ni najmanji problem."

Nije lako nositi dres Partizana.

"Nisam nikada sebi postavljao ciljeve što se tiče brojki. Prošao sam period adaptacije, ovaj dres je težak tonu i mislim da sam to brzo prošao. Očekujem da igram bolje u drugom delu sezone."

NAJBOLJE UTAKMICE PROTIV ZVEZDE I JANG BOJSA

Ožegović je protiv Crvene zvezde (1:1) odigrao možda i najbolju partiju od dolaska u Partizan. Nedostajao je gol...

"Da sam dao gol izdvojio bih derbi kao najbolju partiju. Cela ekipa je odigrala dobro. Već sam je video u golu u derbiju, čak sam i krenuo da se radujem, ali nisam šutirao tamo gde sam želeo. Nažalost, promašio sam."

Pogodak protiv Jang Bojsa u Ligi Evrope Ožegović je izdvojio kao najbitniji momenat u dosadašnjoj karijeri.

"Najlepši osećaj u životu mi je bio gol protiv Jang Bojsa, biće verovatno lepši samo kad dobijem dete. Sada želim to da ponovim. Tad je bila velika tenzija. Nosio sam do tog gola veliki teret na leđima, tako sam i zamišljao tu proslavu gola."

POVREDA

Napadač Partizana propustio je prvi deo priprema zbog povrede hrskavice.

"Fizički ne zaostajem za saigračima, radio sam i na pauzi. Znam da ću sigurno biti bolji, niko mi nije zamerio, ali nisam zadovoljan, voleo bih da nosim igru Partizana i ostanem ovde još dve, tri godine."

Mnogi u Partizanu priželjkivali su Plzen, ali ne i Ognjen Ožegović.

"Nisam želeo Plzen, ne volim stil tih čeških ekipa. Biće tri puta jače sa Plzenom nego sa ovima na pripremama. Više sam želeo nekog jačeg protivnika, oni će nas verovatno čekati, a tada su jako opasni. Šanse su 50-50. O njihovom kvalitetu dovoljno govori to da nemaju nijedan poraz u svom prvenstvu. Da je bio za nijansu jači rival bilo bi bolje za nas."

Partizan zaostaje devet bodova za Crvenom zvezdom. Titula, po mišljenju Ožegovića, nije izgubljena.

"Uvek se vodim tim što se desilo prošle sezone, tada su svi pričali da Zvezda sigurno osvaja. Mislim da nije uopšte nerealno pričati o tituli, kako je u Evropi, tako je i ovde sve na nama. Nadam se 'duploj kruni'."

Između titule i polufinala Lige Evrope bira: "Titulu", kao iz topa odgovara napadač "parnog valjka".

O tandemu sa Tavambom...

"Ne mogu da kažem da smo savršeni, nismo postigli golova koliko Leo i Đuka. Nisam nas upoređivao nikada, dosta mečeva u početku nisam počinjao, nekad on igrao iza mene, nekad ja iza njega. Bilo je dobrih mečeva. Kad popravimo dolaske po bokovima biće bolje. Ni ja nisam Leonardo, a ni Tavamba nije Leonardo, sa njim na terenu je svima bilo lakše."

Ožegović je izdvojio svoj najveći kvalitet, ali i ono što želi da popravi.

"Najvećim kvalitetom smatram igru jedan na jedan. Mana mi je što volim da prilazim i da igram, sigurno znam da bih dao više golova da čekam i da samo pakujem na svoju brzinu i eksplozivnost."

Obožava "makazice" i stalno pokušava da akrobatskim udarcem postigne gol.

"Teško je da se stvori situacija za makazice, stalno imaš igrača na leđima. Moraš da budeš sam, meni je jednom uspelo u Superligi mislim da takav gol više neću postići."

Taj pogodak upravo smatra i najlepšim u karijeri.

"Da, najlepši gol dao sam protiv Javora za Vojvodinu, a najbitniji protiv Jang Bojsa", završava Ognjen Ožegović.

KADA SALE PODVIKNE

"Sale je najveći autoritet na terenu, van njega toga nema. Poštuju se stariji, ne postoji neko ko bi to morao da održava. Ali, kada Sale povisi ton svi znamo da je vreme za šalu prošlo.

PRIJATELJSTVO SA BAMBIJEM TOŠIĆEM

"Sa Bambijem sam se znao na ćao, ćao. U Partizanu smo se pronašli, imamo zajednički jezik, tu neku našu šalu iako smo dosta različiti. Privatno se družimo, putujemo zajedno, pronašao sam ga u drugarima koje imam u fudbalu. Stojke je s nama tu, ali ga često 'zavrće' žena."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar