Жестока реакција због изјаве Хана

Грчка је оштро критиковала европског комесара за проширење Јоханеса Хана зато што је за Македонију користио њено уставно име које Атина не признаје.

Свијет 05.02.2018 | 16:30
Жестока реакција због изјаве Хана
Хан је у интервјуу њемачком Шпиглу користио "Македонија" умјесто "Бивша Југословенска Република Македонија" како је требало пошто ЕУ признаје Македонију под тим именом.

"Позивамо комесара Хана да поштује међународно право и уздржи се од нарушавања, између осталих ствари, одлука и обавеза саме ЕУ", саопштило је грчко Министарство спољних послова.

Грчко министарство је навело да Хан треба да води рачуна посебно у кључно вријеме "док трају релеватни преговори".

"Његове поновљене омашке не доприносе напретку у преговорима о питању имена. Нити су сагласне с конструктивном улогом коју морају да обављају чланови Европске комисије", наводи се у саопштењу.

Више од 100.000 људи протестовало је јуче у Атини због могућег компромиса Грчке у спору око назива Македоније.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кал

05.02.2018 16:52

Грци немају за хљеба а смета им ко фол Македонија као име. Који кретени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ципрас

05.02.2018 22:16

Не брини ти за Грке,нису они баш тако јадни. А тако и треба да се бране ставови и интереси државе колико год били важни или неважни ,а не као наши назови политичари и народ што не знају од данас до сутра шта је интерес нације.

Name

xx

05.02.2018 22:37

Поклопи се по ушима јер је јасно ко си. Гледајте народе шта су савјесни грађани. Браво, браво!! Зло и неправду треба у корјену сјеци. Фино и без мржње су рекли истину да би спречили а не лијецили. Каква Македонија, то је више Стара Србија ал отесе нам то и расцјепкасе земљу. То су словени, православци фино су рекли и ста би се они китили сад традицијом Македоније, а пола земље сунам Албанци заузели. Нама Србима у БиХ се краде цела средњовековна историја, рађа се нова нација и ако су то наши поисалмљени Срби и томе се и не даје велики значај.