Филаделфија "горела" - славље на улицама уз "ситне" инциденте!

Киша и град који су падали током већег дела дана нису спречили хиљаде грађана Филаделфије да изађу из станова на улице и прославе победу Иглса у 52. Суперболу.

Остали спортови 05.02.2018 | 18:15
Филаделфија "горела" - славље на улицама уз "ситне" инциденте!
Екипа Филаделфија Иглса освојила је прошле ноћи титулу у Националној фудбалској лиги (НФЛ) победом над Њу Ингланд Петриотсима од 41:33, у 52. Суперболу.

Одмах по окончању меча хиљаде људи је похрлило на улице како би прославило оно што је град чекао 58 година. Иглси су освојили прву титулу откако је уведен Супербол, а последњи пут су били шампиони 1960. године. 

Уз ватромет и сирене из аутомобила и млади и стари становници Филаделфије су кренули ка Улици Брод (Броад Стреет), која ће ускоро бити и домаћин велике победничке параде, прве још од 2008. године када је Филаделфија Филиз освојила Светску серију у бејзболу.



"Град је то заслужио. Ово је сјајан град и сада имамо и Супербол да то потврди", рекао је 66-годишњи Лу Пател.

Дастин Сидман и његова супруга Стејси одлучили су да доведу свог десетогодишњег сина и осмогодишњу ћерку на прославу иако су пијани навијачи Игла просипали пиво на све стране и пењали се на камионе за смеће и полицијске аутомобиле, бандере, тенде, чупали саобраћајне знакове.

На снимку који је објављен на друштвеним мрежама види се и како се надстрешница испред једног хотела срушила под тежином људи.

Амерички медији су пренели да се зачула и експлозија и да има повређених, да је било пљачки и да су навијачи флашама гађали полицију.

Полиција Филадалефије је саопштила да није било смртних случајева.



"Ипак, не бисмо ово никад пропустили. Ово је искуство које се дешава једном у животу", рекао је Дастин Сидман.

Ситуација у Бостону је била много мрачнија, пошто су навијачи Њу Игланда морали да се суоче са поразом Тома Брејдија.

Многи су, међутим, остали прибрани.

"Немамо за чим да жалимо. Петриотси су највећа династија у историји НФЛ-а и овај пораз то не мења", рекао је становник Бостона Бил Кровлеј.

"Вратиће се, 100 одсто ће се вратити", додао је Конор Хоберт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар