Арсеналова реконструкција почиње са Живковићем?!

Венгер пети пут добио извештај. Острвски медији опет о интересовању Тобџија за Србина.  Венгер прати Србина – Живковић на лето постаје 'Тобџија'? Фудбалер Бенфике Андрија Живковић налази се на мети Арсенала за трансфер у летњем прелазном року, преноси британски Мирор.  Мхитарјан, Обамејанг, па Живковић? Арсенал се после бурног јануарског прелазног рока окренуо наредном, јулском. "Тхе Миррор" наводи да је у фокусу и један репрезентативац Србије.

Фудбал 06.02.2018 | 13:00
Арсеналова реконструкција почиње са Живковићем?!
Арсенал је пратио српског репрезентативца и док је био у Партизану, пре него што је отишао у лисабонски клуб, где ове сезоне нема велику минутажу, а сада је обновио интересовање.

Изасланици Арсенала годинама прате развој Живковића, чак су били и прошлог лета на Европском првенству за младе у Пољској да га гледају и спремни су да од јула пошаљу понуду за трансфер. 

Живковић је ове сезоне одиграмо само 10 утакмица за Бенфику у свим такмичењима, али упркос томе многи клубови га желе попут Севиље и Валенсије. 

Спекулисало се да ће у јануару напустити Ла Луж и прећи на позајмицу у Шпанију, али је остао да се бори за озбиљнију улогу у португалском великану. 

Живковић је најмлађи дебитант у историји А репрезентације Србије, а до сада је одиграо седам мечева, међу којима су последња два на азијској турнеји против Кине (2:0) и Јужне Кореје (1:1).

Арсенал наредног лета очекују велике промене. Тобџије су ове зиме остале без тројице нападача, заменили су их Мхитарјаном и Обамејаном, али права реконструкција се очекује на крају сезоне у летњем прелазном року.

Арсен Венгер још није одустао од бразилског офанзивца Малкома из Бордоа, биће и појачања у везном реду и одбрани, а Мирор пише да је Андрија Живковић из Бенфике један од играча који се већ дуже времена налазе у Венгеровом тефтеру.

Арсеналов скаут је претходног викенда гледао дуел Бенфике и Рио Авеа у којем је Живковић имао нешто другачију улогу и играо у везном реду уместо на крилу. Ово је пет пут да Арсеналов скаути гледају Живковића за последњих годину дана. Претходно су га скенирали у фебруару прошле године, па у јуну на ЕП за младе, потом против Манчестер Јунајтеда у Лиги шампиона, онда и у првенству Португалије минулог децембра и сада опет на мечу Примеире.

О конкретним корацима се још не говори нити се зна колико новца би Арсенал понудио за српског репрезентативца. Живковић има уговор са Бенфиком до 2021. године и откупну клаузулу од 60.000.000 евра, али с обзиром да није међу носиоцима игре и да углавном улази са клупе, Бенфика би вероватно пристала на попуст ако заиста дође понуда са Емирата.

Хенрик Мхитарјан, Пјер-Емерик Обамејанг, па - Андрија Живковић?

Млади фудбалер Бенфике и репрезентативац Србије налази се на списку играча које озбиљно скаутира Арсенал, који се после бурног зимског увелико пипрема за наредни, летњи прелазни рок!

Енглески "Тхе Миррор" последњи је у низу медија који су омаленог Нишлију довели у везу са "тобџијама", које су ове зиме довеле двојицу вансеријских нападача, али и остали без тројице такође играча светске класе: Алексиса Санчеза, Теа Волкота и Оливијеа Жируа.

Арсенал је пратио српског репрезентативца још док је био у Партизану, интересовање је настављено и након што је 2016. као слободан играч напустио Хумску и потписао за лисабонске "орлове", док "Тхе Миррор" наводи да је ствар и даље "озбиљна" без обзира на то што се Живковић и даље бори за улогу стартера у екипи коју води Руи Виторија.

Скаути који менаџера славног клуба, Арсена Венгера обавештавају о играма, залагању, понашању, изјавама, па чак и детаљима из приватног живота уврстили су левоногог крилног нападача у најужи круг потенцијалних појачања наредног јула пада премијерлигаши поново буду кренули у трошење енормних средстава којима располажу.

"Тхе Миррор" подсећа да су Арсеналови скаути (који од скоро имају новог шефа, некадашњег "трансфер гуруа" Борусије Дортмунд Свена Мислинтата) били и прошлог лета на Европском првенству за младе у Пољској где су, између осталих, пратили и Живковићеве игре. Поједини листови још тада најављивали долазак Нишлије на "Емирејтс", а иста могућност најављена је и недуго по завршетку јануарског прелазног рока.

Живковић је најмлађи дебитант у историји "А" репрезентације Србије, за коју је до сада одиграо седам мечева. Приликом смене селектора Славољуба Муслина, Живковићево име налазило се на списку оних који нису позивани, а због чега је ФСС био незадовољан радом искусног тренера.

Доласком новог селектора, Младена Крстајића, и популарни "Жиле" нашао се поново међу репрезентативцима и забележио два везана наступа на азијској турнеји у мечевима са Кином (2:0) и Јужном Корејом (1:1).

За очекивати је да буде бар на ширем списку кандидата за одлазак на Светско првенство у Русији наредног јуна. Видећемо да ли ће се за место борити као фудбалер Бенфике, Арсенал, Валенсије, Севиље или неког четвртог клуба...

Живковић је 2018. дочекао са само десет наступа за Бенфику ове сезоне у свим такмичењима, међутим то није умањило број текстова у португалским, енглеским, али и шпанским медијима у којима се говори о његовом одласку са "Да Лужа". Када су клубови из Примере у питању, Валенсија и Севиља били су недавно наведени као клубови који би га прво узели на позајмицу па потом евентуално откупили, али ни до тога није дошло.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар