Arsenalova rekonstrukcija počinje sa Živkovićem?!

Venger peti put dobio izveštaj. Ostrvski mediji opet o interesovanju Tobdžija za Srbina.  Venger prati Srbina – Živković na leto postaje 'Tobdžija'? Fudbaler Benfike Andrija Živković nalazi se na meti Arsenala za transfer u letnjem prelaznom roku, prenosi britanski Miror.  Mhitarjan, Obamejang, pa Živković? Arsenal se posle burnog januarskog prelaznog roka okrenuo narednom, julskom. "The Mirror" navodi da je u fokusu i jedan reprezentativac Srbije.

Fudbal 06.02.2018 | 13:00
Arsenalova rekonstrukcija počinje sa Živkovićem?!
Arsenal je pratio srpskog reprezentativca i dok je bio u Partizanu, pre nego što je otišao u lisabonski klub, gde ove sezone nema veliku minutažu, a sada je obnovio interesovanje.

Izaslanici Arsenala godinama prate razvoj Živkovića, čak su bili i prošlog leta na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj da ga gledaju i spremni su da od jula pošalju ponudu za transfer. 

Živković je ove sezone odigramo samo 10 utakmica za Benfiku u svim takmičenjima, ali uprkos tome mnogi klubovi ga žele poput Sevilje i Valensije. 

Spekulisalo se da će u januaru napustiti La Luž i preći na pozajmicu u Španiju, ali je ostao da se bori za ozbiljniju ulogu u portugalskom velikanu. 

Živković je najmlađi debitant u istoriji A reprezentacije Srbije, a do sada je odigrao sedam mečeva, među kojima su poslednja dva na azijskoj turneji protiv Kine (2:0) i Južne Koreje (1:1).

Arsenal narednog leta očekuju velike promene. Tobdžije su ove zime ostale bez trojice napadača, zamenili su ih Mhitarjanom i Obamejanom, ali prava rekonstrukcija se očekuje na kraju sezone u letnjem prelaznom roku.

Arsen Venger još nije odustao od brazilskog ofanzivca Malkoma iz Bordoa, biće i pojačanja u veznom redu i odbrani, a Miror piše da je Andrija Živković iz Benfike jedan od igrača koji se već duže vremena nalaze u Vengerovom tefteru.

Arsenalov skaut je prethodnog vikenda gledao duel Benfike i Rio Avea u kojem je Živković imao nešto drugačiju ulogu i igrao u veznom redu umesto na krilu. Ovo je pet put da Arsenalov skauti gledaju Živkovića za poslednjih godinu dana. Prethodno su ga skenirali u februaru prošle godine, pa u junu na EP za mlade, potom protiv Mančester Junajteda u Ligi šampiona, onda i u prvenstvu Portugalije minulog decembra i sada opet na meču Primeire.

O konkretnim koracima se još ne govori niti se zna koliko novca bi Arsenal ponudio za srpskog reprezentativca. Živković ima ugovor sa Benfikom do 2021. godine i otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra, ali s obzirom da nije među nosiocima igre i da uglavnom ulazi sa klupe, Benfika bi verovatno pristala na popust ako zaista dođe ponuda sa Emirata.

Henrik Mhitarjan, Pjer-Emerik Obamejang, pa - Andrija Živković?

Mladi fudbaler Benfike i reprezentativac Srbije nalazi se na spisku igrača koje ozbiljno skautira Arsenal, koji se posle burnog zimskog uveliko piprema za naredni, letnji prelazni rok!

Engleski "The Mirror" poslednji je u nizu medija koji su omalenog Nišliju doveli u vezu sa "tobdžijama", koje su ove zime dovele dvojicu vanserijskih napadača, ali i ostali bez trojice takođe igrača svetske klase: Aleksisa Sančeza, Tea Volkota i Olivijea Žirua.

Arsenal je pratio srpskog reprezentativca još dok je bio u Partizanu, interesovanje je nastavljeno i nakon što je 2016. kao slobodan igrač napustio Humsku i potpisao za lisabonske "orlove", dok "The Mirror" navodi da je stvar i dalje "ozbiljna" bez obzira na to što se Živković i dalje bori za ulogu startera u ekipi koju vodi Rui Vitorija.

Skauti koji menadžera slavnog kluba, Arsena Vengera obaveštavaju o igrama, zalaganju, ponašanju, izjavama, pa čak i detaljima iz privatnog života uvrstili su levonogog krilnog napadača u najuži krug potencijalnih pojačanja narednog jula pada premijerligaši ponovo budu krenuli u trošenje enormnih sredstava kojima raspolažu.

"The Mirror" podseća da su Arsenalovi skauti (koji od skoro imaju novog šefa, nekadašnjeg "transfer gurua" Borusije Dortmund Svena Mislintata) bili i prošlog leta na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj gde su, između ostalih, pratili i Živkovićeve igre. Pojedini listovi još tada najavljivali dolazak Nišlije na "Emirejts", a ista mogućnost najavljena je i nedugo po završetku januarskog prelaznog roka.

Živković je najmlađi debitant u istoriji "A" reprezentacije Srbije, za koju je do sada odigrao sedam mečeva. Prilikom smene selektora Slavoljuba Muslina, Živkovićevo ime nalazilo se na spisku onih koji nisu pozivani, a zbog čega je FSS bio nezadovoljan radom iskusnog trenera.

Dolaskom novog selektora, Mladena Krstajića, i popularni "Žile" našao se ponovo među reprezentativcima i zabeležio dva vezana nastupa na azijskoj turneji u mečevima sa Kinom (2:0) i Južnom Korejom (1:1).

Za očekivati je da bude bar na širem spisku kandidata za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog juna. Videćemo da li će se za mesto boriti kao fudbaler Benfike, Arsenal, Valensije, Sevilje ili nekog četvrtog kluba...

Živković je 2018. dočekao sa samo deset nastupa za Benfiku ove sezone u svim takmičenjima, međutim to nije umanjilo broj tekstova u portugalskim, engleskim, ali i španskim medijima u kojima se govori o njegovom odlasku sa "Da Luža". Kada su klubovi iz Primere u pitanju, Valensija i Sevilja bili su nedavno navedeni kao klubovi koji bi ga prvo uzeli na pozajmicu pa potom eventualno otkupili, ali ni do toga nije došlo.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar