Ердоган се састао са папом Фрањом

Предсједник Републике Турске Реџеп Ердоган и поглавар Римокатоличке цркве папа Фрањо одржали су једночасовни састанак иза затворених врата у Ватикану.

Свијет 05.02.2018 | 12:14
Ердоган се састао са папом Фрањом
Турски предсједник Ердоган у дводневну званичну посјету Ватикану допутовао је синоћ, а папа Фрањо данас га је примио у Апостолској палачи.



Ердоган је папи Фрањи поклонио минијатурну Изник, чинију с мотивима Истанбула и издања Месневије штампана на енглеском и италијанском језику, док је папа Фрању Ердогану поклонио медаљон који је симбол мира.

Турски предсједник је прије поласка за Рим, у недјељу, изјавио како ће на састанку са папом Фрањом разговарати о Палестини, Јерусалему, Сирији, Ираку, борби против тероризма, миграцијама, хуманитарној помоћи, али и о борби против исламофобије и расизма.

Након сусрета са папом Фрањом, Ердоган се састао и с државним секретаром Свете Столице кардиналом Пиетром Паролином. Осим тога, у Риму ће разговарати и са предсједником Италије Сергиом Маттареллом и премијером Паолом Гентилонијем.

Ердоган је први турски предсједник који је Ватикан посјетио у посљедњих 59 година, а поводом његовог доласка у Риму су предузете високе мјере безбједности.

У делегацији коју Ердоган предводи у посјети Ватикану су и његова супруга Емине Ердоган, затим шеф турске дипломације Мевлут Цавусоглу, министар турске економије Нихат Зеyбекци, министар одбране Нуреттин Цаникли те бројни други турски званичници.

(Н1/Аадолија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

попара

05.02.2018 11:57

Не могу схватити да православци нису против исламофобије,па они су сљедеца мета,ово са муслиманима је само игра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

05.02.2018 14:34

Цуди ме да Бакира није повео са собом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека се носе

06.02.2018 22:52

Далеко им куца, овај турцин има крви до лаката а и ове ватиканске сотоне на сваста су спремне.