Видео: Епилог случаја „Потапање“...

Казна Војводини, Звезди победа! Судија из Загреба, изгредник због грча направио инцидент?! Чека се само званична потврда.

Остали спортови 05.02.2018 | 18:30
Видео: Епилог случаја „Потапање“...
Скандал у Новом Саду ускоро ће добити и своје завршно поглавље, званични епилог.

Вест о готово незапамћеном инциденту, када је један незадовољни гледалац у последњим секундама ватерполо дербија између Војводине и Црвене звезде на запрепашћење свих присутних на Клиси гурнуо судију Марка Матијевића у базен при резултату 7:7, брзином светлости протутњала је регионом, а коначни исход могао би да буде следећи: Црвеној звезди следи победа с резултатом 5:0, а Војводина добија казну од најмање три утакмице без публике, уз новчани прекршај између 500 и 2.500 евра, јављају Вечерње новости.

Тако налажу одредбе Дисциплинског правилника.

"Све је регулисано прописима. Жао ми је што се то догодило, према усменим информацијама знам да је Војводина урадила све да меч организује по правилима. Међутим, сигурност није обезбеђена и следи суспензија базена, новчана казна и бодови Звезди. То што је остало још две секунде не може да утиче да се меч региструје резултатом у тренутку прекида, јер за секунд је могао да падне гол", каже за Новости комесар лиге Миливој Бебић.

У Војводини не крију шок због немилог догађаја, а Новости пишу да се изгредник после утакмице правдао да је кренуо да силази низ степенице према излазу и да га је ухватио грч због којег је ненамерно одгурнуо судију у воду... Како се наводи, навијач је одмах приведен на саслушање у полицију, где су испитани актери овог догађаја. Старији Новосађанин који је направио инцидент извинио се арбитру, иначе Загрепчанину, а током давања исказа правдао се да му није била намера да инсценира овакав догађај. 

"Никоме на крај памети није било да ће ми тај човек прићи с леђа и да ће ме гурнути у базен. Старије колеге кажу да се последњи овакав случај десио давне 1980. године, када је у базену завршио легендарни арбитар Жељко Кларић", каже Матијевић у изјави за Ало. 

Он је потврдио да му се изгредник извинио и да због тога неће поднети пријаву против њега. 

"Био сам изненађен, али као бившем ватерполисти и тренеру вода ми представља природно окружење. Није проблем што сам био мокар до голе коже, нисан ни кијавицу навукао, али сам после размишљао: 'Па могао је да ме удари мотком или шаком по глави'. Убеђен сам да навијач није ни знао одакле долазим. Вероватно је био изнервиран јер Војводина није победила Звезду. Наставићу да судим и даље".



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар