"Пун Пионир - друга прича!"

Тренер Партизана нагласио значај подршке с трибина током меча свог тима против Меге.  Милојевић: Криминално шутирали пенале. . .  "Гледамо да заборавимо овај меч и да се концентришемо на наредне мечеве и на Куп, да се представимо у што бољем светлу", поручио је тренер Меге.

Кошарка 05.02.2018 | 13:45
"Пун Пионир - друга прича!"
Партизан је рутински победио Мегу, а дворана "Александар Николић" била је испуњена.

Навијачи црно-белих одазвали су се позиву клуба да дођу у халу, а најбучнију подршку пружали су Гробари подељени у две групе, као и на претходној утакмици.

Тренер Партизана Ненад Чанак рекао је да и "ветар у леђа" са трибина обавезује екипу на максимални труд, чак и у ситуацији када је шанса за пласман у плеј-оф остала практично теоретска.

"Сад кад бих рекао да је победа изузетно значајна, у неком смислу и није, али је изузетно битно, као што сам рекао и у најави, да ми покушамо да одиграмо сваку утакмицу најбоље могуће, на то нас обавезује дрес Партизана. Са те стране сам задовољан приступом утакмици и томе како је одиграна у тактичком смислу. Што се тиче наставка сезоне - идемо од утакмице до утакмице, на то нас обавезује дрес Партизана, ова публика која је дошла у Пионир на меч који и има и нема значај. Пун Пионир и одмах је друга прича и друга реакција играча", рекао је млади шеф струке црно-белих.

Партизан ће наредни меч одиграти у Љубљани против Олимпије 10. фебруара, а потом ће се фокусирати на Куп, где ће највероватније у полуфиналу играти против Меге.

"Било је и вечерас ствари које се чувају за Куп, јер мислим да ћемо са њима играти у полуфиналу, да не потцењујем остале екипе", додао је Чанак.

Милојевић: Криминално шутирали пенале... "Гледамо да заборавимо овај меч и да се концентришемо на наредне мечеве и на Куп, да се представимо у што бољем светлу", поручио је тренер Меге.

Дејан Милојевић је у најави меча с Партизаном казао да његови играчи морају да одиграју "агресивно у одбрани" и са "много енергије на обе стране терена", али Мега то није успела до краја да реализује и лако је поражена (89:73).

Млади тренер је честитао свом противнику "заслужену победу" и навео да су они били бољи од самог почетка до завршетка меча.

"Нисмо успели да спроведемо замишљено", казао је незадовољни Милојевић, а онда се довезао на конкретне проблеме да данашњем мечу од којих су један била и слободна бацања која је Мега шутирала мизерних 11 од 25.

"Имам доста играча који нису играли у оваквој атмосфери, неки су били импресионирани и нису због тога пружили партију какву могу. То показују и слободна бацања, која смо шутирали криминално, а разлог је само грч и стегнутост коју је имала већина играча. Пришли смо на крају 10 разлике, али смо дозволили фаул кош после офанзивног скока. Гледамо да заборавимо овај меч и да се концентришемо на наредне мечеве и на Куп, да се представимо у што бољем светлу", закључио је он.

Огњен Јарамаз потврдио је мисао свог тренера да је на младе играче утицала атмосфера у хали "Александар Николић.

"Одиграли смо од почетка до краја лошу утакмицу, нисам гледао статистику, али верујем да смо надиграни у свим сегментима. Била је фантастична атмосфера, вероватно је и то утицало поготово на млађе играче да не пруже партију какву знају иначе, у другим утакмицама", казао је Јарамаз и навео да екипа сада мора да се окрене Купу и завршници АБА Лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар