"Pun Pionir - druga priča!"

Trener Partizana naglasio značaj podrške s tribina tokom meča svog tima protiv Mege.  Milojević: Kriminalno šutirali penale. . .  "Gledamo da zaboravimo ovaj meč i da se koncentrišemo na naredne mečeve i na Kup, da se predstavimo u što boljem svetlu", poručio je trener Mege.

Košarka 05.02.2018 | 13:45
"Pun Pionir - druga priča!"
Partizan je rutinski pobedio Megu, a dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je ispunjena.

Navijači crno-belih odazvali su se pozivu kluba da dođu u halu, a najbučniju podršku pružali su Grobari podeljeni u dve grupe, kao i na prethodnoj utakmici.

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da i "vetar u leđa" sa tribina obavezuje ekipu na maksimalni trud, čak i u situaciji kada je šansa za plasman u plej-of ostala praktično teoretska.

"Sad kad bih rekao da je pobeda izuzetno značajna, u nekom smislu i nije, ali je izuzetno bitno, kao što sam rekao i u najavi, da mi pokušamo da odigramo svaku utakmicu najbolje moguće, na to nas obavezuje dres Partizana. Sa te strane sam zadovoljan pristupom utakmici i tome kako je odigrana u taktičkom smislu. Što se tiče nastavka sezone - idemo od utakmice do utakmice, na to nas obavezuje dres Partizana, ova publika koja je došla u Pionir na meč koji i ima i nema značaj. Pun Pionir i odmah je druga priča i druga reakcija igrača", rekao je mladi šef struke crno-belih.

Partizan će naredni meč odigrati u Ljubljani protiv Olimpije 10. februara, a potom će se fokusirati na Kup, gde će najverovatnije u polufinalu igrati protiv Mege.

"Bilo je i večeras stvari koje se čuvaju za Kup, jer mislim da ćemo sa njima igrati u polufinalu, da ne potcenjujem ostale ekipe", dodao je Čanak.

Milojević: Kriminalno šutirali penale... "Gledamo da zaboravimo ovaj meč i da se koncentrišemo na naredne mečeve i na Kup, da se predstavimo u što boljem svetlu", poručio je trener Mege.

Dejan Milojević je u najavi meča s Partizanom kazao da njegovi igrači moraju da odigraju "agresivno u odbrani" i sa "mnogo energije na obe strane terena", ali Mega to nije uspela do kraja da realizuje i lako je poražena (89:73).

Mladi trener je čestitao svom protivniku "zasluženu pobedu" i naveo da su oni bili bolji od samog početka do završetka meča.

"Nismo uspeli da sprovedemo zamišljeno", kazao je nezadovoljni Milojević, a onda se dovezao na konkretne probleme da današnjem meču od kojih su jedan bila i slobodna bacanja koja je Mega šutirala mizernih 11 od 25.

"Imam dosta igrača koji nisu igrali u ovakvoj atmosferi, neki su bili impresionirani i nisu zbog toga pružili partiju kakvu mogu. To pokazuju i slobodna bacanja, koja smo šutirali kriminalno, a razlog je samo grč i stegnutost koju je imala većina igrača. Prišli smo na kraju 10 razlike, ali smo dozvolili faul koš posle ofanzivnog skoka. Gledamo da zaboravimo ovaj meč i da se koncentrišemo na naredne mečeve i na Kup, da se predstavimo u što boljem svetlu", zaključio je on.

Ognjen Jaramaz potvrdio je misao svog trenera da je na mlade igrače uticala atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić.

"Odigrali smo od početka do kraja lošu utakmicu, nisam gledao statistiku, ali verujem da smo nadigrani u svim segmentima. Bila je fantastična atmosfera, verovatno je i to uticalo pogotovo na mlađe igrače da ne pruže partiju kakvu znaju inače, u drugim utakmicama", kazao je Jaramaz i naveo da ekipa sada mora da se okrene Kupu i završnici ABA Lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar