Било је напето - "Ханибал пред вратима", "Анти Сплићани"...!

На утакмици између Партизана и Мега Бемакса у хали Пионир на трибинима смо поново видели две сукобљене фракције навијача црно-белог клуба.

Кошарка 05.02.2018 | 12:45
Било је напето - "Ханибал пред вратима", "Анти Сплићани"...!
"Гробари" су били на свом стандрадном месту, а дијагонално од њих налазила се друга фракција "побуњених Гробара", односно навијача који желе превласт на Југу.

Други пут у кратком временском периоду две сукобљене стране навијача налазиле су се у Пиониру, први пут је то било у децембру на мечу Партизана и Задра.

Као и тада, ни сада није било сукоба, али према писању многих београдских медија могло је да их буде, пошто су полицајци спречили инциденте.

Полиција је неколико сати пре меча у Пиониру зауставила аутобус из Крушевца у ком се налазило "педесетак хулигана у алкохолисаном стању, наоружаних бејзбол палацима и ножевима".

Такође, органи реда су и на Новом Београду зауставили већу групу "Гробара", а сумња се да су хулигани планирали да изазову веће нереде у хали "Александар Николић", наводе медији.

На трибинама смо могли да видимо разне натписе, а онај који је највише упечатљив јесте на побуњеничкој страни – "Ханиба пред вратим", алудирајући на стару латинску изреку "Ханибал анте портас". 

На трибинама смо могли да видимо и "Анти Сплићани" који се односио на инцидент на "вечитом дербију" када је група хулигана, већином из Хрватске, започела огромне нереде.

Као предводник "побуњеника" истиче се некадашњи вођа навијача Милош Радисављевић Кими који је предводио навијање на овој страни трибине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар