Bilo je napeto - "Hanibal pred vratima", "Anti Splićani"...!

Na utakmici između Partizana i Mega Bemaksa u hali Pionir na tribinima smo ponovo videli dve sukobljene frakcije navijača crno-belog kluba.

Košarka 05.02.2018 | 12:45
Bilo je napeto - "Hanibal pred vratima", "Anti Splićani"...!
"Grobari" su bili na svom standradnom mestu, a dijagonalno od njih nalazila se druga frakcija "pobunjenih Grobara", odnosno navijača koji žele prevlast na Jugu.

Drugi put u kratkom vremenskom periodu dve sukobljene strane navijača nalazile su se u Pioniru, prvi put je to bilo u decembru na meču Partizana i Zadra.

Kao i tada, ni sada nije bilo sukoba, ali prema pisanju mnogih beogradskih medija moglo je da ih bude, pošto su policajci sprečili incidente.

Policija je nekoliko sati pre meča u Pioniru zaustavila autobus iz Kruševca u kom se nalazilo "pedesetak huligana u alkoholisanom stanju, naoružanih bejzbol palacima i noževima".

Takođe, organi reda su i na Novom Beogradu zaustavili veću grupu "Grobara", a sumnja se da su huligani planirali da izazovu veće nerede u hali "Aleksandar Nikolić", navode mediji.

Na tribinama smo mogli da vidimo razne natpise, a onaj koji je najviše upečatljiv jeste na pobunjeničkoj strani – "Haniba pred vratim", aludirajući na staru latinsku izreku "Hanibal ante portas". 

Na tribinama smo mogli da vidimo i "Anti Splićani" koji se odnosio na incident na "večitom derbiju" kada je grupa huligana, većinom iz Hrvatske, započela ogromne nerede.

Kao predvodnik "pobunjenika" ističe se nekadašnji vođa navijača Miloš Radisavljević Kimi koji je predvodio navijanje na ovoj strani tribine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar