ОБА без цивилног надзора у БиХ

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ђорђо Крчмар упозорава да је крајње вријеме за деблокаду рада Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /Оба/, која је посљедњих мјесеци без икаквог цивилног надзора.

Босна и Херцеговина 05.02.2018 | 09:15
ОБА без цивилног надзора у БиХ
"То је у супротности и са пословником о раду ове комиисје, а тиме се крши и Закон о раду Обе, који јасно прописује надлежност и обавезе Комисије. Раније смјене и именовања одигравали су се исхитрено", рекао је Крчмар за "Дневни аваз".

Крчмар, који је и члан Комисије за надзор над радом Обе, пита - зашто замјеници предсједавајућег Комисије Бариша Чолак /ХДЗ/ или Сафет Софтић /СДА/ не сазову сједницу Комисије?

"Ако је сједница могла да буде заказана да се усвоји буџет Обе, може и сада, да ми радимо свој посао који нам закон налаже", истакао је Крчмар.

Крчмар је потврдио да је по напуштању СДС-а и прије недавног приступања ДНС-у дјеловао као независни посланик, те да је тада било ријечи о томе да буде на челу Заједничке комисије за надзор над радом Обе.

Ово тијело засједало је посљедњи пут у октобру прошле године, када је на рок од 60 дана за привременог предсједавајућег био именован Чолак, а комисија је у блокади од јула прошле године, када је смијењен предсједавајући Никола Шпирић /СНСД/, након чега је оставку на чланство у Комисији поднио његов страначки колега Средоје Новић.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ро

05.02.2018 11:29

Зар нешто контролише БиХ ? Маните будалаштина.Нема државе то свако види.Зато дијеца од 25 г.возе аута од 50 000 км и 100 000 км имају станове а НИКО несмије да упита ОДАКЛЕ ИМ.Ово је држава још годину двије и то је то.Једноставно речено шупачка држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ро

05.02.2018 17:27

Возе аута од 50 000 до 100 000 КМ а не км (километара)