Без бокса на ОИ 2020. у Токију?!

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах упозорио је да би "племенита вештина" могла да буде избачена са Олимпијских игара.

Остали спортови 08.02.2018 | 13:30
Без бокса на ОИ 2020. у Токију?!
Без бокса на следећим Олимпијским играма?

Да, то би могло да се деси, пошто је МОК навео да није задовољан начином којим Међународна организација аматерског бокса (АИБА) управља тим спортом.

Председник МОК Томас Бах навео је да нису задовољни како АИБА управља боксом, односно финансијама, суђењем и питањима везаним за борбу против допинга.

"МОК задржава право да размотри да ли ће бокс бити у олимпијском програму у Токију 2020. године, али и на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу ове године. Изузетно смо забринути управљањем АИБА", навео је Бах.

МОК је због тога започео истрагу, уговори са АИБА су замрзнути, заједно са свим исплатама тој организацији. Очекује се да ће извештај бити завршен до краја априла.

Бах је рекао и да је МОК био забринут због суђења у боксерским мечевима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

У АИБА се претходних месеци водила борба за власт, а прошле суботе за привременог председника именован је Узбекистанац Гафур Рахимов.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар