Клиперси рутински, Тео солидан, Боби без дебија!

Лос Анђелес Клиперси рутински су савладали Чикаго Булсе у Стејплс Центру – 113:103.  Марјановић гледао сјајан деби Хериса! Српски центар преседео је на клупи прву утакмицу у тиму Клиперса, који су победили Чикаго 113:103.

Кошарка 04.02.2018 | 10:15
Клиперси рутински, Тео солидан, Боби без дебија!
Капитен репрезентације Србије Милош Теодосић пружио је солидну партију, пошто је за 23 минута на паркету забележио осам поена (1/2 за два, 2/5 за три), по пет скокова и асистенција, као и једну украдену лопту.

С друге стране, Бобан Марјановић, један од три играча који је пре неколико дана стигао у Калифорнију, у трејду са Детроит Пистонсима за Блејка Грифина, није добио шансу од Дока Риверса да дебитује.

Публици у Лос Анђелесу на сјајан начин се представио новајлија Тобајас Херис са 24 поена (7/13 за два, 3/6 за три), четири ухваћене лопте и две асистенције, док је исти кошгетерси учинак имао и Данило Галинари, уз девет скокова.

Још један меч одиграо је и Лу Вилијамс са 21 поеном, Монтрезл Херел истакао се са 14 поена и седам скокова, док је Диандре Џордан имао чак 16 ухваћених лопти, али и само три поена.

У пораженом тиму најбољи је био Зек Лавин са 21 поеном (3/12 за два 3/6 за три), девет скокова и четири асистенције, а најбоље га је пратио Пол Ципсер са 16 поена и пет ухваћених лопти.

Робин Лопес имао је 15 поена и осам скокова, Џеријан Грент поен и два скока мање, а резервиста Боби Портис уписао је дабл-дабл са 10 поена и 13 ухваћених лопти.



Тобајас Херис и Ејвери Бредли у суботу су дебитовали за Лос Анђелес Клиперсе после "трејда" из Детроита, али Бобан Марјановић, као трећи придошлица из екипе Пистонса, није добио поверење тренера Дока Риверса.

Клиперси су савладали Чикаго Булсе 113:103, чиме су поправили скор на 26-25 и сасвим се приближили Јокићевим Денвер Нагетсима (27-25), који заузимају осмо место на табели Западне конференције НБА лиге.

Милош Теодосић на овом мечу је имао улогу и учинак у складу са својим овосезонским просецима - постигао је осам поена (тројке 2/5), уз пет скокова, пет асистенција и једну украдену лопту (без изгубљених) за 23 минута.

Херис је био жељан да докаже како може да буде адекватна замена за Блејка Грифина, па је нанизао 24 поена, колико и реконвалесцент Данило Галинари. Врсни стрелац Лу Вилијамс, који је ове сезоне често морао да носи Клиперсе у одсуству повређених играча, зауставио се на 21 поену.

Код гостију се издвојио Зек Лавин са 21 поеном, девет скокова и четири асистенције.

У ноћи између суботе и недеље на сцени су још три тима за која наступају српски кошаркаши. Играју Минесота - Њу Орлеанс, Денвер - Голден Стејт и Сакраменто - Далас.

Следећу прилику да заигра, Бобан Марјановић ће имати у ноћи између понедељка и уторка, када Клиперси у "Стејплс центру" дочекују Далас.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар