Klipersi rutinski, Teo solidan, Bobi bez debija!

Los Anđeles Klipersi rutinski su savladali Čikago Bulse u Stejpls Centru – 113:103.  Marjanović gledao sjajan debi Herisa! Srpski centar presedeo je na klupi prvu utakmicu u timu Klipersa, koji su pobedili Čikago 113:103.

Košarka 04.02.2018 | 10:15
Klipersi rutinski, Teo solidan, Bobi bez debija!
Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić pružio je solidnu partiju, pošto je za 23 minuta na parketu zabeležio osam poena (1/2 za dva, 2/5 za tri), po pet skokova i asistencija, kao i jednu ukradenu loptu.

S druge strane, Boban Marjanović, jedan od tri igrača koji je pre nekoliko dana stigao u Kaliforniju, u trejdu sa Detroit Pistonsima za Blejka Grifina, nije dobio šansu od Doka Riversa da debituje.

Publici u Los Anđelesu na sjajan način se predstavio novajlija Tobajas Heris sa 24 poena (7/13 za dva, 3/6 za tri), četiri uhvaćene lopte i dve asistencije, dok je isti košgetersi učinak imao i Danilo Galinari, uz devet skokova.

Još jedan meč odigrao je i Lu Vilijams sa 21 poenom, Montrezl Herel istakao se sa 14 poena i sedam skokova, dok je Diandre Džordan imao čak 16 uhvaćenih lopti, ali i samo tri poena.

U poraženom timu najbolji je bio Zek Lavin sa 21 poenom (3/12 za dva 3/6 za tri), devet skokova i četiri asistencije, a najbolje ga je pratio Pol Cipser sa 16 poena i pet uhvaćenih lopti.

Robin Lopes imao je 15 poena i osam skokova, Džerijan Grent poen i dva skoka manje, a rezervista Bobi Portis upisao je dabl-dabl sa 10 poena i 13 uhvaćenih lopti.



Tobajas Heris i Ejveri Bredli u subotu su debitovali za Los Anđeles Kliperse posle "trejda" iz Detroita, ali Boban Marjanović, kao treći pridošlica iz ekipe Pistonsa, nije dobio poverenje trenera Doka Riversa.

Klipersi su savladali Čikago Bulse 113:103, čime su popravili skor na 26-25 i sasvim se približili Jokićevim Denver Nagetsima (27-25), koji zauzimaju osmo mesto na tabeli Zapadne konferencije NBA lige.

Miloš Teodosić na ovom meču je imao ulogu i učinak u skladu sa svojim ovosezonskim prosecima - postigao je osam poena (trojke 2/5), uz pet skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu (bez izgubljenih) za 23 minuta.

Heris je bio željan da dokaže kako može da bude adekvatna zamena za Blejka Grifina, pa je nanizao 24 poena, koliko i rekonvalescent Danilo Galinari. Vrsni strelac Lu Vilijams, koji je ove sezone često morao da nosi Kliperse u odsustvu povređenih igrača, zaustavio se na 21 poenu.

Kod gostiju se izdvojio Zek Lavin sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

U noći između subote i nedelje na sceni su još tri tima za koja nastupaju srpski košarkaši. Igraju Minesota - Nju Orleans, Denver - Golden Stejt i Sakramento - Dalas.

Sledeću priliku da zaigra, Boban Marjanović će imati u noći između ponedeljka i utorka, kada Klipersi u "Stejpls centru" dočekuju Dalas.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar