Светосавска академија у Тузли

Српски народ све више се враћа Богу и Светом Сави и то није уперено ни против кога,јер то је филозофија љубави према Богу и ближњем. То је потребно не само Србима већ свим народима, поручио је епископ зворничко-тузлански Фотије, вечерас на Светосавској академији у Тузли, коју су припремили умјетници и ђаци из Бијељине, Угљевика и Зворника.

Босна и Херцеговина 03.02.2018 | 22:03
Светосавска академија у Тузли
Свети Сава је одредио крст којим се крстимо, језик којим говоримо, писмо којим пишемо, пут којим идемо, истакнуто је на светосавској бесједи, у присуству бројних гостију.

"Неки су нам отворили границе да бисмо побјегли из православља, али у сваком случају не може православље да побјегне из нас. Ту је Свети Сава који нас опомиње на то и који нас управља на прави пут", рекао је проф. др Димитрије Ћеранић.

"Свети Сава је отац наше нације и ми у Тузли желимо да одржимо нашу традицију, да одржимо православље, српски језик и књижевност. Нажалост, у Тузли је након рата остало мало православаца. Само 28-оро дјеце учи православну науку",каже старјешина Православног храма у Тузли.

"Срба на нашој парохији је мало, укупно имамо 450 домова. То су поражавајући подаци", каже протојереј ставрофор Милан Топић.

На свечаној академији учествовали су Хор "Изворник" из Зворника, ученици секције "Јутро плавог сљеза" из црквене општине Тузла, ученици ОШ "Свети Сава" из Бијељине, Етно-група "Лазарице", СКУД "Семберија" из Бијељине и Ансамбл хармоника из Угљевика.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар