Svetosavska akademija u Tuzli

Srpski narod sve više se vraća Bogu i Svetom Savi i to nije upereno ni protiv koga,jer to je filozofija ljubavi prema Bogu i bližnjem. To je potrebno ne samo Srbima već svim narodima, poručio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, večeras na Svetosavskoj akademiji u Tuzli, koju su pripremili umjetnici i đaci iz Bijeljine, Ugljevika i Zvornika.

Bosna i Hercegovina 03.02.2018 | 22:03
Svetosavska akademija u Tuzli
Sveti Sava je odredio krst kojim se krstimo, jezik kojim govorimo, pismo kojim pišemo, put kojim idemo, istaknuto je na svetosavskoj besjedi, u prisustvu brojnih gostiju.

"Neki su nam otvorili granice da bismo pobjegli iz pravoslavlja, ali u svakom slučaju ne može pravoslavlje da pobjegne iz nas. Tu je Sveti Sava koji nas opominje na to i koji nas upravlja na pravi put", rekao je prof. dr Dimitrije Ćeranić.

"Sveti Sava je otac naše nacije i mi u Tuzli želimo da održimo našu tradiciju, da održimo pravoslavlje, srpski jezik i književnost. Nažalost, u Tuzli je nakon rata ostalo malo pravoslavaca. Samo 28-oro djece uči pravoslavnu nauku",kaže starješina Pravoslavnog hrama u Tuzli.

"Srba na našoj parohiji je malo, ukupno imamo 450 domova. To su poražavajući podaci", kaže protojerej stavrofor Milan Topić.

Na svečanoj akademiji učestvovali su Hor "Izvornik" iz Zvornika, učenici sekcije "Jutro plavog sljeza" iz crkvene opštine Tuzla, učenici OŠ "Sveti Sava" iz Bijeljine, Etno-grupa "Lazarice", SKUD "Semberija" iz Bijeljine i Ansambl harmonika iz Ugljevika.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar