Ивани 3. мјесто у Карлсруеу!

Шпановићева уписала само један скок – треће место у Карлсруеу! Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је треће место на дворанском митингу у немачком Карлсруеу на отварању сезоне.

Остали спортови 03.02.2018 | 22:30
Ивани 3. мјесто у Карлсруеу!
Српска атлетичарка солидна на првом тесту за Светско првенство у дворани, које је на програму кроз месец дана у Бирмингему.

Шпановић је чак пет од шест покушаја преступила, али је у петој серији остварила скок од 6,61 метар што је било довољно за трећи најбољи резултат.

Победила је Немица Малаика Михамбо скоком 6,72 метра, док је друга завршила њена сународница Состин Могенара са 6,70. 

Шпановић је имала бољи резултат од олимпијске шампионке Тијане Бартолете и европске вицепрвакиње Лорен Јуџин. 

Актуелна првакиња Европе и вицешампионка света у дворани, имала је само један исправан скок, али тренер Горан Обрадовић није био нимало узнемирен ни разочаран њеним наступом.

"Ивана је вечерас летела далеко, нажалост, све су то били скокови са минималним преступом. Није се најбоље снашла на подлози од дасака, али резултат од 6,61 је сасвим солидан за почетак сезоне. За три дана нас очекује такмичење у Диселдорфу и прилика за још бољи резултат", рекао је Обрадовић.

Након наступа у Карлсруеу, српску рекордерку у скоку у даљ у уторак очекује митинг у Диселдорфу, а пре Светског првенства у марту представиће се и домаћој публици на "Сербиа опену" у Београду 21. фебруара, као и четири дана касније у Глазгову.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брод

03.02.2018 21:32

Честитке на резултату и пуно среће

ОДГОВОРИТЕ