Ђукић послије 2:0: Ивановић, Здјелар, Пантић...

Тренер Партизана имао је пуно тога позитивног да издвоји на рачун играча који су играли против Теплица (2:0). Тимски рад је функционисао. . .

Фудбал 04.02.2018 | 11:00
Ђукић послије 2:0: Ивановић, Здјелар, Пантић...
За мање од две седмице Партизан игра први меч шеснаестине финала Лиге Европе против Викторије у Беогрду. Црно-бели подижу полако форму и против чешких Теплица, једине екипе која је у националном шампионату "откинула" два бода саставу из Плзена, одиграли су најбољи меч од како су се 12. јануара скупили у "Телеоптику".

Тренер Мирослав Ђукић извео је врло офанзиван тим, а вероватно и најближи оном који ће истрчати против Чеха 15. фебруара.

"Срећан сам", није скривао задовољство шеф стручног штаба првака Србије.

"Екипа је одиграла праву европску утакмицу. Трвду и чврсту. Радила је у одличном ритму 90 минута. Видели смо доста квалитета, низ шанси, а играчи заслужују похвале за залагање."

Ђукић за 90 минута није направио ниједну измену.

"Свака утакмица је ново доказивање. Борба за место у тиму је отворена. Сви ће покушати да се наметну. Хтео сам да се муче, да имају по 90 минута у ногама. А следећу ће целу играти други играчи."

А, онда је почео да даје појединачне похвале.

- Ђорђе Ивановић -

"Он се током ових припрема доста мучио. За њега је све ово тешко. Нија навикао на толики рад за екипу. Стоички је све издржао. Драго ми је што је голом крунисао добру партију."

- Саша Здјелар -

"Врхунски играч! Све ради паметно. Увек је на правом месту. Лидер. Добро постављен, води екипу. Добили смо правог играча."

- Данило Пантић -

"Одлично! Даје нам паметне лопте. Разиграва тим. Поседује велики потенцијал. Момци су одиграли на високом нивоу."

- Леандре Тавамба -

"За нас је веома битан фудбалер. Кад приступи озбиљно утакмици и буде максимално концентрисан, онда нам доноси многе ствари. У сусретима са тврдим, агресивним ривалом он је тај који може да прихвати лопту, преко њега можемо да изађемо у напад. Радио је и он за екипу, што је за мене најбитније."

Похвалио је Ђукић и наставио са комплиментима...

"Осим индивидуалног квалитета сви су били подређени тиму и то ме чини срећним. Стојковић је лидер, има право да подвикне на сваког играча, али он то ради за добробит екипе и момци његове речи схватају као добру намеру. Марко Јанковић је одлично одиграо, донео квалитет по боку и улазио унутра."

У суботу је Партизан био најбољи од доласка на Кипар.

"Екипа расте из утакмице у утакмицу. Имали смо повређене играче, нисмо ушли у форми, али тим полако враћа снагу и добија на свежини. Има доста простора за напредак. Хтео сам да се муче мало, да издрже. То је додатна вредност. У утакмицама кад је мука, кад вам се чини да не можете више, заправо - можете. Све долази из главе", убеђен је Ђукић.

"Битно је да држимо 'нулу' и да после из квалитета стигнемо до гола противника. Ако примамо лако голове долази до пада концентрације, губимо самопоуздање и то није добро. Показали смо да смо чврсти у последњо линији. Сви су радили за тим: и Тошке и Маре и Панта. Радили су дефанзивно. То је пут, јер - другог пута нема", подвукао је Мирослав Ђукић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар