Đukić poslije 2:0: Ivanović, Zdjelar, Pantić...

Trener Partizana imao je puno toga pozitivnog da izdvoji na račun igrača koji su igrali protiv Teplica (2:0). Timski rad je funkcionisao. . .

Fudbal 04.02.2018 | 11:00
Đukić poslije 2:0: Ivanović, Zdjelar, Pantić...
Za manje od dve sedmice Partizan igra prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Viktorije u Beogrdu. Crno-beli podižu polako formu i protiv čeških Teplica, jedine ekipe koja je u nacionalnom šampionatu "otkinula" dva boda sastavu iz Plzena, odigrali su najbolji meč od kako su se 12. januara skupili u "Teleoptiku".

Trener Miroslav Đukić izveo je vrlo ofanzivan tim, a verovatno i najbliži onom koji će istrčati protiv Čeha 15. februara.

"Srećan sam", nije skrivao zadovoljstvo šef stručnog štaba prvaka Srbije.

"Ekipa je odigrala pravu evropsku utakmicu. Trvdu i čvrstu. Radila je u odličnom ritmu 90 minuta. Videli smo dosta kvaliteta, niz šansi, a igrači zaslužuju pohvale za zalaganje."

Đukić za 90 minuta nije napravio nijednu izmenu.

"Svaka utakmica je novo dokazivanje. Borba za mesto u timu je otvorena. Svi će pokušati da se nametnu. Hteo sam da se muče, da imaju po 90 minuta u nogama. A sledeću će celu igrati drugi igrači."

A, onda je počeo da daje pojedinačne pohvale.

- Đorđe Ivanović -

"On se tokom ovih priprema dosta mučio. Za njega je sve ovo teško. Nija navikao na toliki rad za ekipu. Stoički je sve izdržao. Drago mi je što je golom krunisao dobru partiju."

- Saša Zdjelar -

"Vrhunski igrač! Sve radi pametno. Uvek je na pravom mestu. Lider. Dobro postavljen, vodi ekipu. Dobili smo pravog igrača."

- Danilo Pantić -

"Odlično! Daje nam pametne lopte. Razigrava tim. Poseduje veliki potencijal. Momci su odigrali na visokom nivou."

- Leandre Tavamba -

"Za nas je veoma bitan fudbaler. Kad pristupi ozbiljno utakmici i bude maksimalno koncentrisan, onda nam donosi mnoge stvari. U susretima sa tvrdim, agresivnim rivalom on je taj koji može da prihvati loptu, preko njega možemo da izađemo u napad. Radio je i on za ekipu, što je za mene najbitnije."

Pohvalio je Đukić i nastavio sa komplimentima...

"Osim individualnog kvaliteta svi su bili podređeni timu i to me čini srećnim. Stojković je lider, ima pravo da podvikne na svakog igrača, ali on to radi za dobrobit ekipe i momci njegove reči shvataju kao dobru nameru. Marko Janković je odlično odigrao, doneo kvalitet po boku i ulazio unutra."

U subotu je Partizan bio najbolji od dolaska na Kipar.

"Ekipa raste iz utakmice u utakmicu. Imali smo povređene igrače, nismo ušli u formi, ali tim polako vraća snagu i dobija na svežini. Ima dosta prostora za napredak. Hteo sam da se muče malo, da izdrže. To je dodatna vrednost. U utakmicama kad je muka, kad vam se čini da ne možete više, zapravo - možete. Sve dolazi iz glave", ubeđen je Đukić.

"Bitno je da držimo 'nulu' i da posle iz kvaliteta stignemo do gola protivnika. Ako primamo lako golove dolazi do pada koncentracije, gubimo samopouzdanje i to nije dobro. Pokazali smo da smo čvrsti u poslednjo liniji. Svi su radili za tim: i Toške i Mare i Panta. Radili su defanzivno. To je put, jer - drugog puta nema", podvukao je Miroslav Đukić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar