БЛ: Дечко из Лондона стварно има крила!

Какав завршетак дербија Бундеслиге. . .  Лукман је стигао, пао је Менхенгладбах! Дебитант донео Лајпцигу победу голом у 89. минуту.

Фудбал 03.02.2018 | 22:15
БЛ: Дечко из Лондона стварно има крила!
Какав начин да се дебитује. Талентовани енглески нападач Адемола Лукман дебитовао је за Лајпциг победоносним голом у 89. минуту на гостовању Борусији Менхенгладбах (1:0) у утакмици.

Позајмљени фудбалер Евертона је вукао лопту неких 30-ак метара, а онда чим је ушао у казнени  простор слабо, али прецизно је шутирао и провукао лопту испод руке голмана. За победу, три бода и деобу другог места на табели.         

Лајпциг је вечерас био ближи победи ако је судити по пропуштеним приликама за гол. У 15. минуту Брума је остао сам у доброј позицији, али је његов ударац зауставио Тобијас Зипел.

У првом минуту другог полувремена Наби Кејта је послао ракету ка голу домаћина, али је Зипелновом парадом сачувао своју мрежу.

Голман Борусије истакао се и у 61. минуту када је са ивице казненог простора шутирао Марсел Забицер.

У 79. минуту су поново ова двојица била у дуелу и још једном је Зипел изашао као победник после нове параде за шпице. А затим је улогу јунака преузео новајлија Лукман.

Све је мирисало на реми на "Борусија Парку" у дербију 21. кола њемачке Бундеслиге...

Ред Бул Лајпциг је имао више од игре, много добрих прилика, али Борусију је спашавао голман Тобијас Зипел, па је тренер гостију Ралф Хасенхутл одлучио да укаже прилику "џокеру" Адемоли Лукману, који је недавно стигао из енглеског Евертона.

А дечко из Лондона му се за само девет минута у игри одужио првим голом у дресу Лајпцига у 89. минуту, који је тиме прекинуо серију неуспјеха у гостима!

Борусија - Лајпциг 0:1 (0:0).

Са нова три бода, Лајпциг је стигао до трећег мјеста које директно води у Лигу шампиона.

Домаћин је у суботу први запријетио преко Торгана Азара у 13. минуту послије соло продора, али је његов шут иблокиран, да би само два минута касније узвратили гости из Лајпцига сјајним ударцем Португалца Бруме.

Међутим, још боље је реаговао резервни голман Борусије Тобијас Зипел, који је у суботу замијенио повријеђеног стандардног чувара мреже Јана Зомела. Зипел је био херој домаћинау неколико наврата и у другом дијелу - најприје је на почетку сјајно одбранио шансу Набија Кеите, а потом и ударац у саме рашље Марсела Сабицера.

Сабицеру је у финишу из слободњака поново извадио лопти испод мјеста гдје се спајају пречка и статива и сигурно је био најзаслужнији што је Борусија била надомак бода у овом колу. 

Имао је и голман гостију Петер Гулаши својих "пет минута" скинувши добру прилику капитену Гладбаха Ларсу Штиндлу.

Ипак, најбољу шансу, оно што се назива "приликом утакмице" пропустио је Наби Кеита у 75. минуту - након одличног центаршута са пет, шест метара је кољеном (!?) шутирао изнад пречке!

Четири минута касније је у игру ушао лондонски дечко из Евертона, који је послије само девет минута у игри демонстрирао раскошан таленат - примио је лопту, направио соло продор и погодио сами лијеви угао за јубиларну десету побједу Лајпцига!

Нападач гостију Тимо Вернер на "Борусија Парку" уписао је свој 50. наступ у дресу РБ Лајпцига уз сјајан учинак од чак 31 гола, али упркос лијепом јубилеју данас није био посебно расположен.

БУНДЕСЛИГА 21. КОЛО

Субота

Фрајбург - Бајер Леверкузен 0:0

Херта - Хофенхајм 1:1 (0:1) 
/Калу 58 - Крамарић 38 пенал/

Мајнц - Бајерн 0:2 (0:2)
/Рибери 33, Родригез 44/

Шалке - Вердер Бремен 1:2 (1:0)
/Конопљанка 24 - Крузе 79, Јунузовић 90+3/

Волфсбург - Штутгарт 1:1 (1:0)
/Ориги 24 - Гомез 60/

Борусија Менхенгладбах - РБ Лајпциг 0:1 (0:0)
/Лукман 89/

Одиграно у петак

Келн - Борусија Дортмунд 2:3 (0:1)
/Золер 60, Мере 70 -Батшуаи 35, 62, Ширле 84/

Недјеља

Аугзбург - Ајнтрахт Франкфурт (15.30)

Хамбургер СВ - Хановер (18.00)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 50, Бајер Леверкузен 35, РБ Лајпциг 35, Борусија Дортмунд 34, Шалке 34, Ајнтрахт (-1) 33, Борусија Менхенгладбах 31, Аугзбург (-1) 28, Хофенхајм 28, Херта 27, Хановер (-1) 27, Фрајбург 25, Волфсбург 24, Штутгарт 21, Вердер 20, Мајнц 20, ХСВ (-1) 16, Келн 13.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар