ИТА: Тореирин "штос" Сампи довољан само за бод!

Уругвајац још једном показао да је мајстор за слободне ударце.  Опет реми! Торино је у том сегменту ненадмашан. . .

Фудбал 03.02.2018 | 22:00
ИТА: Тореирин "штос" Сампи довољан само за бод!
Самдорија и после скоро шест и по година не дозвољава Торину да осети чар победе на стадиону Луиђи Ферарис - 1:1. А у том периоду наметнуло се неписано правило: увек долазе минимум два поготка. 

Торино је био нешто ближи победи, али је Сампдорија успела да одоли. Исход у Ђенови највише ће задовољити Рому и Милан, који ће сада моћи да повећа, односно умањи заотатак и тако битку за евротакмичењима учини још занимљивијом до краја сезоне. 

Узимајући у обзир све виђено на стадиону Луиђи Ферарис, нерешени исход био је можда и најреалнији. Сампдорија је почетну иницијативу крунисала прелепим голом Лукаса Тореире већ у раној фази после одлично изведеног слободног ударца у, рекло би се, уиграној шеми. 

Али, у наставку је Торино пропустио сијасет прилика. Почев од доброг шута Јага Фалкеа, преко покушаја Мбаја Нијанга, до волеја Томаса Ринкона. Тачније, од свих указаних шанси једино је Африји Аква успео да је искористи, али уз велику помоћ Ђанмарка Ферарија. Сампин штопер је Аквин шут успео накратко да одбије, али заправо је лопту усмерио тако да Емилијано Вивијано није могао да реагује на прави начин. Иако је претходно имао неколико одличних реакција.

Било је и у наставку утакмице прилика на обе стране, али мреже су мировале. Торино се опет мучио у завршници без ровитог Андрее Белотија, који се на терену нашао у другом полувремену. Имао је и Самп својих шанси, а најбољу је пропустио Валерио Вере, када је Салваторе Сиригу врховима прстију лопту преусмерио на пречку. Уместо голова, виђен је један црвени картон и то управо Ториновог стрелца Акве и то због непрописне реакције у финишу утакмице и спотицања којим је зарадио други жути картон на утакмици. У самом финишу утакмице Лоренцо де Силвестри морао је да изађе раније са терена због фрактуре носа после судара са Фабијом Квараљелом, због чега је Торино последњих неколико минута морао да одигра са тек девет играча. 

Адем Љајић је поново одиграо утакмицу са клупе и како ствари стоје, изгледа да је растанак једина валидна опција. Поред њега на клупи је био и Вања Милинковић Савић.

Сампдорија - Торино 1:1 (1:1), у првом мечу 23. кола Серије А.

У мечу на којем је виђено мноштво прилика и "само" два поготка, сигурно најљепши потез виђен је у 11. минуту.

Слободан ударац сјајно је извео Лукас Тореира и још једном показао да је мајстор за прекиде.

Уз помоћ саиграча у живом зиду, који су правовремено чучнули и отворили пут лопти ка голу, изненадио је Салватореа Сиригуа, ухватио га на "погрешној нози" и ефектно погодио за 1:0.

Ипак, већ у 25. минуту расположени гости стигли су до изједначења. Афри Аква био је стријелац, уз доста среће.

Играло се отворено, али су гости имали три добре шансе за потпуни преокрет. У оба наврата непрецизан је био Мбаје Нианг.

Стријелац изједначујућег поготка Аква у 73. минуту направио је праву глупост. Грубо су играли гости већим дијелом сусрета, а онда је фудбалер из Гане нагазио Ђанлуку Капрарија, што је било довољно Ђанлуки Рокију да му покаже други жути картон и пут у свлачионици.

У посљедњих 20-ак минута Ђеновљани нису дјеловали претјерано заинтересовано да постигну други погодак и тако искористе предност играча више, па је остало 1:1.

Након благог притиска домаћих, двије велике прилике у самом финишу имао је "резервиста" Андреа Белоти. Ипак, голгетер који је не тако давно од управе клуба процијењен на 100 милиона евра, још једном је показао да ово није његова сезона, па је остао на само једном поготку у посљедња четири мјесеца.

Одлуком тренера Адем Љајић није улазио у игру, док је меч с клупе одгледао и резервни чувар мреже Торина Вања Милинковић-Савић.

СЕРИЈА А - 23. КОЛО:

Сампдорија - Торино 1:1 (1:1)
/Тореира 11 - Аква 25/

Интер - Кротоне (20.45)

У недјељу:

Хелас Верона - Рома (12.30)
Аталанта - Кјево (15.00)
Болоња - Фиорентина
Удинезе - Милан
Јувентус - Сасуоло
Каљари - СПАЛ
Беневенто - Наполи (20.45)

У понедјељак:

Лацио - Ђенова (20.45)

ТАБЕЛА: Наполи 57, Јувентус 56, Лацио 46, Интер 44, Рома 41, Сампдорија (+1) 38, Милан 34, Аталанта 33, Удинезе 32, Торино (+1) 33, Фиорентина 28, Болоња 27, Кјево 22, Сасуоло 22, Ђенова 21, Каљари 21, Кротоне 19, СПАЛ 17, Хелас Верона 16, Беневенто 7.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар