У Бихаћу више од 60 цм снијега

Већи дио Унско-санског кантона без струје је скоро цијели дан, а поједине општине и без воде због сњежног невремена које је захватило ово подручје.

Босна и Херцеговина 03.02.2018 | 20:26
У Бихаћу више од 60 цм снијега
У Цивилној заштити Унско-санског кантона кажу да не могу више ступити у контакт са електродистрибуцијом због преоптерећења, а према посљедњим подацима од 14.00 часова, комплетна подручја општина Цазин и Велика Кладуша и даље су без електричне енергије, као и поједини дијелови Бихаћа и Босанске Крупе.

"У Бихаћу су без струје насеља Озимице 1 и 2, извориште Клокот и Привилице, као и ужи дио града. Екипе су на терену, а шта ће и колико успјети тешко је прогнозирати", навели су за Клиx.ба из Цивилне заштите.

Због чињенице да су изворишта Клокот и Привилица ван напајања електричном енергијом, већи дио Бихаћа, односно становништва вечерас је и без воде.

Воде нема ни у појединим дијеловима Цазина.

Према ријечима предсједника Удружења пољопривредника "Крајина" Ахмета Липовића, огроман број грла стоке је угрожен због нестајања воде и струје.

Он је навео да је слична ситуација и код других пољопривредника који немају струју и воду.

Саобраћај се и даље одвија отежано на свим путевима у Унско-санском кантону, поготово у руралним дијеловима који обично посљедњи долазе на ред у оваквим околностима. У градским подручјима тротоари су затрпани снијегом, а пјешаци се крећу по коловозима.

На магистралним путевима Бихаћ-Босански Петровац-Кључ, Босански Петровац-Дрвар, Бихаћ-Острожац и Цазин-Велика Кладуша за теретна возила обавезна је употреба ланаца. Због лоших временских услова у Хрватској, на граничном прелазу Изачић на снази је забрана саобраћања за теретна возила изнад 7,5 тона.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дневник господје Хрватице

04.02.2018 12:54

Цитам блог - БУКА ба- Хрватице у браку са Словаком из Србије. Описује романтицно рат у Цазину. Они су и саргијали у гитаре док су не само Срби скапавали од глади , јер по расним ратним законима нису могли добити брасно или псеницу, а нити масноцу. Господја је ипак отисла послије рата. Сина је оставила у цазинском сехидском мезарју. На фацебоку има масу пријатеља. Наљутили се многи цитајуци ста она написа у блогу' на дзеназу сину нико није досао. Снимали су неки камером. Видео трака им је требала те су преко дзеназе снимили америцки филм. На крају траке се види мало отац рахметлије´.

ОДГОВОРИТЕ