U Bihaću više od 60 cm snijega

Veći dio Unsko-sanskog kantona bez struje je skoro cijeli dan, a pojedine opštine i bez vode zbog snježnog nevremena koje je zahvatilo ovo područje.

Bosna i Hercegovina 03.02.2018 | 20:26
U Bihaću više od 60 cm snijega
U Civilnoj zaštiti Unsko-sanskog kantona kažu da ne mogu više stupiti u kontakt sa elektrodistribucijom zbog preopterećenja, a prema posljednjim podacima od 14.00 časova, kompletna područja opština Cazin i Velika Kladuša i dalje su bez električne energije, kao i pojedini dijelovi Bihaća i Bosanske Krupe.

"U Bihaću su bez struje naselja Ozimice 1 i 2, izvorište Klokot i Privilice, kao i uži dio grada. Ekipe su na terenu, a šta će i koliko uspjeti teško je prognozirati", naveli su za Klix.ba iz Civilne zaštite.

Zbog činjenice da su izvorišta Klokot i Privilica van napajanja električnom energijom, veći dio Bihaća, odnosno stanovništva večeras je i bez vode.

Vode nema ni u pojedinim dijelovima Cazina.

Prema riječima predsjednika Udruženja poljoprivrednika "Krajina" Ahmeta Lipovića, ogroman broj grla stoke je ugrožen zbog nestajanja vode i struje.

On je naveo da je slična situacija i kod drugih poljoprivrednika koji nemaju struju i vodu.

Saobraćaj se i dalje odvija otežano na svim putevima u Unsko-sanskom kantonu, pogotovo u ruralnim dijelovima koji obično posljednji dolaze na red u ovakvim okolnostima. U gradskim područjima trotoari su zatrpani snijegom, a pješaci se kreću po kolovozima.

Na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Ostrožac i Cazin-Velika Kladuša za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dnevnik gospodje Hrvatice

04.02.2018 13:54

Citam blog - BUKA ba- Hrvatice u braku sa Slovakom iz Srbije. Opisuje romanticno rat u Cazinu. Oni su i sargijali u gitare dok su ne samo Srbi skapavali od gladi , jer po rasnim ratnim zakonima nisu mogli dobiti brasno ili psenicu, a niti masnocu. Gospodja je ipak otisla poslije rata. Sina je ostavila u cazinskom sehidskom mezarju. Na faceboku ima masu prijatelja. Naljutili se mnogi citajuci sta ona napisa u blogu' na dzenazu sinu niko nije dosao. Snimali su neki kamerom. Video traka im je trebala te su preko dzenaze snimili americki film. Na kraju trake se vidi malo otac rahmetlije´.

ODGOVORITE