ПЛ: Промашај сезоне Стерлинга, Барнли казнио Сити!

Сасвим заслужен бод за екипу Шона Дајша која је напала Манчестер сити.  Има наде за Јунајтед – Стерлинг се обрукао, Барнли одолео Ситију! Фудбалери Барнлија приредили су велико изненађење на отварању 26. кола Премијер лиге ремизиравши са лидером Манчестер Ситијем 1:1.  Може и бод, а сад одосмо на одмор! Трапави Стерлинг је отишао мало пре свих! Данило голчином у 22. минуту донео предност Манчестер Ситију, Барнли дошао до заслуженог бода у 82. минуту преко Гудмундсона, Рахим се обрукао промашајем с метар удаљености.

Фудбал 03.02.2018 | 15:45
ПЛ: Промашај сезоне Стерлинга, Барнли казнио Сити!
Деловало је да ће "грађани" однети сва три бода са Турф Мура, упркос већ традиционално тешком гостовању на овом терену, јер је бек Данило сјајним потезом донео вођство у 22. минуту.

Међутим, осам минута пре краја Јохан Гудмундсон је крунисао храбру игру домаћина и уз мало среће савладао Едерсона за победу плена.

Трагичар меча је био Рахим Стерлинг који је 20 минута пре краја при 1:0 промашио буквално немогуће. Нападач Ситија је са свега 2-3 метра лопту послао поред небрањеног гола. 

Непосредно пре тога и Сити је имао среће, јер је Едерсон уз "асистенцију" стативе успео да спречи гол Арона Ленона. 

Сити је трећи пут ремизирао ове сезоне, а четвртим мечом без победе вратио је трачак наде градском ривалу Јунајтеду да би у финишу првенства могао да стигне "грађане" и дође до прве титуле од 2012. 

"Плави" тим из Манчестера има 16 бодова више од "Црвених ђавола", који од 16х дочекују Хадерсфилд Таун. 

С друге стране, Барнли није победио ни осмо коло, а девети меч у низу (од 12. децембра), али је другим узастопним ремијем остао на седмом месту са шест бодова од позиције која води у Европу. 

Сити у следећем колу дочекује Лестер, док Барнли гостује претпоследњем тиму лиге Свонсију.

Много пута ове сезоне Рахим Стерлинг је био херој Ситија!

Не и овог поподнева на "Турф муру" где је у 71. минуту добио пас Кајла Вокера на пет метара и промашио празан гол. Да је Енглез постигао погодак "грађани" би отишли на 2:0 против упорног Барнлија, али као да је то био "ветар у леђа" играчима Шона Дајша.

Десет минута касније - Гудмудсон је побегао одбрани и "поентирао" у мрежу Едерсона за изједначење и тек трећи реми Манчестер ситија ове сезоне.

Гвардиола вероватно неће бити незадовољан овим резултатом због велиек "залихе" у односу на Јунајтед (+16) и Челси (+19) који имају меч мање, али и због тога што за овај меч није имао довољан број фудбалера у саставу.

БАРНЛИ - МАНЧЕСТЕР СИТИ 1:1 (0:1)

Ако се у саставу Пепа Гвардиоле може тражити играч који је играо "испод очекивања" онда је то свакако Данило који је за више од 20 милиона фунти стигао из Реала, али је и он овог поподнева одиграо добар меч и био заслужан за вођство.

Бразилац је заиграо на позицији левог бека да би након једног корнера с десне стране добио лопту на ивици казненог, распалио десном - и постигао страшан гол.

Дуго се нудио Бернарду Силви, пошто је Барнли одлучио да "пусти" Данила, али су домаћи зажалили чим је "излетео" пројектил из ноге Бразилца...

Напао је Барнли и желео реми, имао велику шансу преко Бена Мија у првом полувремену и Арона Ленона тридесетак секунди пре промашаја Рахима Стерлинга, али им се то "вратило" у финишу.

Мет Лотон је центрирао са велике удаљености, Кајл Вокер је "заспао", а Јохан Гудмудсон му се ушуњао иза леђа и ногом сместио у мрежу феноменалног Едерсона који је пре тога имао неколико веома добрих одбрана.

Рече јуче Жозе Мурињо да је сада у Премијер лиги борба за друго место јер је Манчестер Сити већ први. Па да је Сити славио на гостовању Барнлију, а водио је до 82. минута, то би и могло да се потпише. Овако, када је Барнли успео да се извуче реми, Јунајтед још има неке шансе - 1:1 (0:1).

Данило је у 22. минуту меча постигао праву голчину. То је снага Ситија. Када не могу ове главне ведете да погоде, онда се појави Данило, опали десницом и донесе велику радост Ситију. Ипак, после страшног промашаја Стерлинга и гола Гудмундсона, Сити мора да се задовољи само бодом.

Више данас није заслужио.

Пеп Гвардиола био је због два разлога у жижи енглеске фудбалске јавности непосредно пре ове утакмице. Прво - најавио је да ће после овог меча дати својим играчима четири слободна дана где неће морати да се јављају и моћи ће да иду где год пожеле.

Па су се Грађани можда мало и унапред опустили...

Друго, због многобројних повреда и чињенице да Ситијев тим до 23 године има свој меч на овом мечу је имао шест измена уместо седам. Гери Невил је то описао као "срамно", али Гвардиола је све прокоментарисао са "нисам имао кога да ставим".

Генерално је то био добар меч, било је прилика са обе стране, Барнли се није толико ни бранио. Рецимо, Едерсон је одбранио фантастично у 69. минуту, имао је Барнли велику шансу преко Ленона, али је Бразилац имао невероватну интервенцију, лопта је том приликом ударила у стативу.

Највећу шансу на утакмици имао је Рахим Стерлинг који је са метар промашио празан гол после асистенције Вокера, па можемо да кажемо да је њему "распуст" почео мало раније.

Углавном, Сити се овако докопао свог 69. бода, па сада Јунајтед са утакмицом мање има 16 бодова мање.

Мораће чудо да се деси а да Сити не буде нови првак Енглеске. Чак и са овим бодом, а не победом.

А одлични Барнли са Шоном Дајшом је свакако заслужио свој бод лепом акцијом и поготком Гудмундсона. Играо је храбро и то се исплатило.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 26. КОЛО:

Барнли - Манчестер сити 1:1 (0:1)
/Гудмудсон 81 - Данило 22/

Борнмут - Стоук (16.00)
Брајтон - Вест Хем
Лестер - Свонси
Јунајтед - Хадерсфилд
ВБА - Саутемптон
Арсенал - Евертон (18.30)

субота

Кристал Палас - Њукасл (15.15)
Ливерпул - Тотенхем (17.30)

понедељак

Вотфорд - Челси (21.00)

ТАБЕЛА: Сити (+1) 69, Манчестер јунајтед 53, Ливерпул 50, Челси 50, Тотенхем 48, Арсенал 42, Барнли (+1) 36, Лестер 34, Евертон 31, Борнмут 28, Вотфорд 27, Вест Хем 27, Кристал Палас 26, Њукасл 24, Брајтон 24, Стоук 24, Хадерсфилд 24, Саутемптон 23, Свонси 23, Вест Бром 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар