PL: Promašaj sezone Sterlinga, Barnli kaznio Siti!

Sasvim zaslužen bod za ekipu Šona Dajša koja je napala Mančester siti.  Ima nade za Junajted – Sterling se obrukao, Barnli odoleo Sitiju! Fudbaleri Barnlija priredili su veliko iznenađenje na otvaranju 26. kola Premijer lige remiziravši sa liderom Mančester Sitijem 1:1.  Može i bod, a sad odosmo na odmor! Trapavi Sterling je otišao malo pre svih! Danilo golčinom u 22. minutu doneo prednost Mančester Sitiju, Barnli došao do zasluženog boda u 82. minutu preko Gudmundsona, Rahim se obrukao promašajem s metar udaljenosti.

Fudbal 03.02.2018 | 15:45
PL: Promašaj sezone Sterlinga, Barnli kaznio Siti!
Delovalo je da će "građani" odneti sva tri boda sa Turf Mura, uprkos već tradicionalno teškom gostovanju na ovom terenu, jer je bek Danilo sjajnim potezom doneo vođstvo u 22. minutu.

Međutim, osam minuta pre kraja Johan Gudmundson je krunisao hrabru igru domaćina i uz malo sreće savladao Edersona za pobedu plena.

Tragičar meča je bio Rahim Sterling koji je 20 minuta pre kraja pri 1:0 promašio bukvalno nemoguće. Napadač Sitija je sa svega 2-3 metra loptu poslao pored nebranjenog gola. 

Neposredno pre toga i Siti je imao sreće, jer je Ederson uz "asistenciju" stative uspeo da spreči gol Arona Lenona. 

Siti je treći put remizirao ove sezone, a četvrtim mečom bez pobede vratio je tračak nade gradskom rivalu Junajtedu da bi u finišu prvenstva mogao da stigne "građane" i dođe do prve titule od 2012. 

"Plavi" tim iz Mančestera ima 16 bodova više od "Crvenih đavola", koji od 16h dočekuju Hadersfild Taun. 

S druge strane, Barnli nije pobedio ni osmo kolo, a deveti meč u nizu (od 12. decembra), ali je drugim uzastopnim remijem ostao na sedmom mestu sa šest bodova od pozicije koja vodi u Evropu. 

Siti u sledećem kolu dočekuje Lester, dok Barnli gostuje pretposlednjem timu lige Svonsiju.

Mnogo puta ove sezone Rahim Sterling je bio heroj Sitija!

Ne i ovog popodneva na "Turf muru" gde je u 71. minutu dobio pas Kajla Vokera na pet metara i promašio prazan gol. Da je Englez postigao pogodak "građani" bi otišli na 2:0 protiv upornog Barnlija, ali kao da je to bio "vetar u leđa" igračima Šona Dajša.

Deset minuta kasnije - Gudmudson je pobegao odbrani i "poentirao" u mrežu Edersona za izjednačenje i tek treći remi Mančester sitija ove sezone.

Gvardiola verovatno neće biti nezadovoljan ovim rezultatom zbog veliek "zalihe" u odnosu na Junajted (+16) i Čelsi (+19) koji imaju meč manje, ali i zbog toga što za ovaj meč nije imao dovoljan broj fudbalera u sastavu.

BARNLI - MANČESTER SITI 1:1 (0:1)

Ako se u sastavu Pepa Gvardiole može tražiti igrač koji je igrao "ispod očekivanja" onda je to svakako Danilo koji je za više od 20 miliona funti stigao iz Reala, ali je i on ovog popodneva odigrao dobar meč i bio zaslužan za vođstvo.

Brazilac je zaigrao na poziciji levog beka da bi nakon jednog kornera s desne strane dobio loptu na ivici kaznenog, raspalio desnom - i postigao strašan gol.

Dugo se nudio Bernardu Silvi, pošto je Barnli odlučio da "pusti" Danila, ali su domaći zažalili čim je "izleteo" projektil iz noge Brazilca...

Napao je Barnli i želeo remi, imao veliku šansu preko Bena Mija u prvom poluvremenu i Arona Lenona tridesetak sekundi pre promašaja Rahima Sterlinga, ali im se to "vratilo" u finišu.

Met Loton je centrirao sa velike udaljenosti, Kajl Voker je "zaspao", a Johan Gudmudson mu se ušunjao iza leđa i nogom smestio u mrežu fenomenalnog Edersona koji je pre toga imao nekoliko veoma dobrih odbrana.

Reče juče Žoze Murinjo da je sada u Premijer ligi borba za drugo mesto jer je Mančester Siti već prvi. Pa da je Siti slavio na gostovanju Barnliju, a vodio je do 82. minuta, to bi i moglo da se potpiše. Ovako, kada je Barnli uspeo da se izvuče remi, Junajted još ima neke šanse - 1:1 (0:1).

Danilo je u 22. minutu meča postigao pravu golčinu. To je snaga Sitija. Kada ne mogu ove glavne vedete da pogode, onda se pojavi Danilo, opali desnicom i donese veliku radost Sitiju. Ipak, posle strašnog promašaja Sterlinga i gola Gudmundsona, Siti mora da se zadovolji samo bodom.

Više danas nije zaslužio.

Pep Gvardiola bio je zbog dva razloga u žiži engleske fudbalske javnosti neposredno pre ove utakmice. Prvo - najavio je da će posle ovog meča dati svojim igračima četiri slobodna dana gde neće morati da se javljaju i moći će da idu gde god požele.

Pa su se Građani možda malo i unapred opustili...

Drugo, zbog mnogobrojnih povreda i činjenice da Sitijev tim do 23 godine ima svoj meč na ovom meču je imao šest izmena umesto sedam. Geri Nevil je to opisao kao "sramno", ali Gvardiola je sve prokomentarisao sa "nisam imao koga da stavim".

Generalno je to bio dobar meč, bilo je prilika sa obe strane, Barnli se nije toliko ni branio. Recimo, Ederson je odbranio fantastično u 69. minutu, imao je Barnli veliku šansu preko Lenona, ali je Brazilac imao neverovatnu intervenciju, lopta je tom prilikom udarila u stativu.

Najveću šansu na utakmici imao je Rahim Sterling koji je sa metar promašio prazan gol posle asistencije Vokera, pa možemo da kažemo da je njemu "raspust" počeo malo ranije.

Uglavnom, Siti se ovako dokopao svog 69. boda, pa sada Junajted sa utakmicom manje ima 16 bodova manje.

Moraće čudo da se desi a da Siti ne bude novi prvak Engleske. Čak i sa ovim bodom, a ne pobedom.

A odlični Barnli sa Šonom Dajšom je svakako zaslužio svoj bod lepom akcijom i pogotkom Gudmundsona. Igrao je hrabro i to se isplatilo.

PREMIJER LIGA 26. KOLO:

Barnli - Mančester siti 1:1 (0:1)
/Gudmudson 81 - Danilo 22/

Bornmut - Stouk (16.00)
Brajton - Vest Hem
Lester - Svonsi
Junajted - Hadersfild
VBA - Sautempton
Arsenal - Everton (18.30)

subota

Kristal Palas - Njukasl (15.15)
Liverpul - Totenhem (17.30)

ponedeljak

Votford - Čelsi (21.00)

TABELA: Siti (+1) 69, Mančester junajted 53, Liverpul 50, Čelsi 50, Totenhem 48, Arsenal 42, Barnli (+1) 36, Lester 34, Everton 31, Bornmut 28, Votford 27, Vest Hem 27, Kristal Palas 26, Njukasl 24, Brajton 24, Stouk 24, Hadersfild 24, Sautempton 23, Svonsi 23, Vest Brom 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar