Ово је најдосаднији град на свијету

Према писању британског часописа "Тиме Оут", Сингапур је један од најмање узбудљивих градова на свету, а од њега је, по мишљењу испитаника, досаднији једино још Истанбул.

Путовања 03.02.2018 | 13:54
Ово је најдосаднији град на свијету
То су резултати анкете спроведене међу више од 15.000 испитаника. Њиховим гласањем, Сингапур је од 32 града доспео на 31. место, а иза њега је још само Истанбул.

Туристичка заједница Сингапура врло брзо је одговорила на резултате анкете снимивши видео снимак са подругљивом поруком: "Овде нема ничег забавног".

Подаци су објављени у рубрици под називом "Цитy Лифе Индеx 2018." На врху листе, као најзабавнији град, нашао се Чикаго, следе га португалски Порто и Њујорк.

Подаци се темеље на понуди хране, пића, културних догађаја, љубазности домаћина, на односу цена и квалитета, на осећају задовољства понуђеним и могућности угодног и испуњеног живљења у том граду.

Сингапур је према оцени читалаца добио похвале за сигурност и добар јавни превоз, али је оцењен најнижим оценама када се ради о уметничкој и културној сцени. Само 17 посто испитаника је одговорило да "увек постоји нешто занимљиво што се може видети или урадити".

Као одговор на никако ласкаве резултате испитивања, Туристичка заједница града Сингапура објавила је видео у трајању од 56 секунди на својој Фејсбук страници уз циничну поруку "Сингапур је досадан..., тамо нема ничег узбудљивог".

Испод поруке гледаоци могу видети снимке сингапурских филмских студија Универсал, трке Формуле 1, музеј науке и уметности, као и снимке новоотвореног центра за банџи џамп на острву Сентоса.

Приказане су и сингапурски специјалитети по цени од 1,5 долара за пилетину у сосу од соје која се послужује у ресторану с једном Мишелиновом звездом уз натпис "Све је толико скупо".

"Намерно смо снимили овај кратки видео како бисмо оповргнули неутемељене оцене и недовољно истражену понуду", рекао је директор Туристичке заједнице Сингапура Теренс Вун.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар