Ићи у будућност, не у вербални рат

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је данас да је одлучила да заустави ескалацију вербалног рата који се догађаја након што је јавност обавијестила да је позвала предсједника Србије Александра Вучића да званично посјети Хрватску, те истакла да је тај сусрет подржао велики број грађана који су се јавили њеном кабинету.

Регион 02.02.2018 | 19:08
Ићи у будућност, не у вербални рат
"Велика већина хрватског и српског народа уморна је од спорова и жели да крене у будућност", поручила је хрватска предсједница.

Подсјетила је да је посјета Вучића одложена у новембру прошле године, али је додала да се ова предстојећа припрема већ мјесецима, па и дуже.

"Кад смо је одложили, хтјели смо да се у мирној атмосфери без тензија прича с Вучићем. Међутим, ово што се догађа посљедњих дана почело је да ескалира у вербални рат између Хрватске и Србије. Ја сам одлучила то да прекинем. Знам да би најлакше било окренути главу, одложити посјету и скупити поене", рекла је Грабар Китаровић гостујући на ХРТ-у.

Истакла је да политичари који мисле о рејтингу нису добри политичари.

"Ми кад тад морамо причати о отвореним питањима. Што се тензије прије смире, то ће бити лакше разговарати о тим питањима. Као што знате, за мене је питање свих питања, потрага за несталима. Рекла сам да ће посјета бити успјешна ако се разријеши судбина макар једне особе", рекла је хрватска предсједница.

Подсјетивши да је и предсједник Србије рекао да не очекује лаке разговоре, Китаровић је казала да је "циљ посјете да идемо искрено".

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Најљепса ипак

02.02.2018 21:49

Жено, ти једино сто си лијепа а за политику ниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

02.02.2018 21:53

Цујте флоскула и фраза ици у будуцност... оцистили етницки хрватску по други пут и сад као флоскула " ици у будуцност " , ал преко лесева својих комсија на то је мислила .. с обзиром да измисљају своју историју у ЕУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

03.02.2018 10:19

А И јако зури са куповином 16 борбених авиона. Те авион вјероватно требају за пољопривредне сврхе.

Name

комсија

03.02.2018 14:49

Комарци требају их. Не разумијем засто то раде њих свакако ниста нитко не пита. Еу води привредни рат кад БРД наурузава турке а изуцава и наоразава Курде а они се воле.

Name

СТАВ

03.02.2018 05:21

Цијеним став Колинде да на првом мјесту у односима са Србијом буде питање несталих у рату. (и Срба и Хрвата).То је и патриотски и хумани однос према свом народу.На жалост код нас Срба то није приоритет,а најгоре што их и немамо,а посебно ми из Републике Српске.Највећи дипломатски домет нашег бојног председника и наше владе је Србија и нека Јужна Осетила и туристички одлазак у Сан Петербург.Ко нас још озбиљно схвата? Да те бог сачува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈ

03.02.2018 05:36

Плавуса кад води политику, има да буде кресања до миле воље. Дернек и весело веце ста јој треба висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

03.02.2018 14:51

Покварењак!