Пост фестум саге Боаћи: Звезди потребно 4.000.000 евра!

И како их пронаћи? Пред руководством црвено-белих (не)могућа мисија. . .

Фудбал 03.02.2018 | 23:15
Пост фестум саге Боаћи: Звезди потребно 4.000.000 евра!
Профит од летњег прелазног рока од 8.500.000, затим пласман у Лигу Европе после десет лета... Два јака аргумента нашла су се на столу руководства Црвене звезде да крене у инфраструктурне и сваке друге пројекте. Посебно јер је головима у другом делу сезоне и европским квалификацијама Ричмонд Боаћи "тилтовао" тржишну вредност. Управо је голгетер из Гане био пројектован као неко ко ће црвено-белима донети континуитет финансијске стабилизације.

Међутим, знате сигурно за ону народну "да ви правите планове, а неко одозго само се смеје". Податак да трансфер Боаћија није комплетиран донео је велику, али баш велику главобољу најодговорнијима из Љутице Богдана. Неће то нико рећи у Звездиној експедицији у Белеку, али благи страх се осећа. Из простог разлога, јер се човек на добро лако навикне.

Да поједноставимо: Црвеној звезди је за миран живот до јула потребно је 5.000.000 евра. Трансфер Гелора Канге допринео је да црвено-бели тек подгину главу из муљевите воде дугова, али никако да продишу. Како ће ту црну финансијску рупу закрпити челници Црвене звезде - само они знају.

Постоје неке обавезе које ургентно морају да се плате и због којих су остављени по страни потенцијални доласци Милана Јевтовића и Данијала Алексића. Дугује се део обештећења Амкару за Бранка Јовичића, исто тако и Крилима Совјетов за Милана Родића. Црвено-бели су потписали и бројне репрограме са банкама и државним институцијама. Рачунали су на сигуран новац од Боаћија...

Та турбулентна дешавања у канцеларијама на Маракани неће много занимати навијаче опијене јесењим резултатима. Они очекују да Звезда под командом Владана Милојевића крене још јаче и врати шампионски пехар у Љутице Богдана. А можда и да се преко ЦСКА дође до осмине финала Лига Европе.

Ако је нешто добро за црвено-беле у том финансијском лавиринту онда је то чињеница да конфигурација играчког кадра не обећава - бунт. Делује да домаће снаге имају стрпљења за проблеме клуба, док је већина странаца у последњим месецима уговора, па се и не тангира превише. Знају да ће се наплатити пре или касније.

Неке претходне генерације сигурно не би благонаклоно гледале на то да им је последња плата уплаћена крајем новембра, те да им је половина обећаних премија за европске успехе исплаћена тек током припрема на Кипру. Уз речи да ће добити остатак када неко буде продат...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар