Post festum sage Boaći: Zvezdi potrebno 4.000.000 evra!

I kako ih pronaći? Pred rukovodstvom crveno-belih (ne)moguća misija. . .

Fudbal 03.02.2018 | 23:15
Post festum sage Boaći: Zvezdi potrebno 4.000.000 evra!
Profit od letnjeg prelaznog roka od 8.500.000, zatim plasman u Ligu Evrope posle deset leta... Dva jaka argumenta našla su se na stolu rukovodstva Crvene zvezde da krene u infrastrukturne i svake druge projekte. Posebno jer je golovima u drugom delu sezone i evropskim kvalifikacijama Ričmond Boaći "tiltovao" tržišnu vrednost. Upravo je golgeter iz Gane bio projektovan kao neko ko će crveno-belima doneti kontinuitet finansijske stabilizacije.

Međutim, znate sigurno za onu narodnu "da vi pravite planove, a neko odozgo samo se smeje". Podatak da transfer Boaćija nije kompletiran doneo je veliku, ali baš veliku glavobolju najodgovornijima iz Ljutice Bogdana. Neće to niko reći u Zvezdinoj ekspediciji u Beleku, ali blagi strah se oseća. Iz prostog razloga, jer se čovek na dobro lako navikne.

Da pojednostavimo: Crvenoj zvezdi je za miran život do jula potrebno je 5.000.000 evra. Transfer Gelora Kange doprineo je da crveno-beli tek podginu glavu iz muljevite vode dugova, ali nikako da prodišu. Kako će tu crnu finansijsku rupu zakrpiti čelnici Crvene zvezde - samo oni znaju.

Postoje neke obaveze koje urgentno moraju da se plate i zbog kojih su ostavljeni po strani potencijalni dolasci Milana Jevtovića i Danijala Aleksića. Duguje se deo obeštećenja Amkaru za Branka Jovičića, isto tako i Krilima Sovjetov za Milana Rodića. Crveno-beli su potpisali i brojne reprograme sa bankama i državnim institucijama. Računali su na siguran novac od Boaćija...

Ta turbulentna dešavanja u kancelarijama na Marakani neće mnogo zanimati navijače opijene jesenjim rezultatima. Oni očekuju da Zvezda pod komandom Vladana Milojevića krene još jače i vrati šampionski pehar u Ljutice Bogdana. A možda i da se preko CSKA dođe do osmine finala Liga Evrope.

Ako je nešto dobro za crveno-bele u tom finansijskom lavirintu onda je to činjenica da konfiguracija igračkog kadra ne obećava - bunt. Deluje da domaće snage imaju strpljenja za probleme kluba, dok je većina stranaca u poslednjim mesecima ugovora, pa se i ne tangira previše. Znaju da će se naplatiti pre ili kasnije.

Neke prethodne generacije sigurno ne bi blagonaklono gledale na to da im je poslednja plata uplaćena krajem novembra, te da im je polovina obećanih premija za evropske uspehe isplaćena tek tokom priprema na Kipru. Uz reči da će dobiti ostatak kada neko bude prodat...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar